Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 06:31 | London, Apr 25 04:31 | New York, Apr 25 00:31
Shanghai, Apr 25 12:31 | Tokyo, Apr 25 13:31 | Sydney, Apr 25 15:31

Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі

Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі




12 квітня 2011 в 11:20 - Роман Зайцев


Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі

Девелоперська компанія Hui Xian, підконтрольна мільярдерові Лі Кашину, почала в Гонконзі проведення першого за межами материкового Китаю юаневих IPO.



У ході розміщення може бути зібрано до 1,7 млрд доларів, пише видання РБК daily.

Аналітики чекають, що за прикладом Hui Xian послідують і інші компанії, а практика проведення юаневих IPO у Гонконзі допоможе інтернаціоналізувати китайську валюту.

У понеділок Hui Xian почала прийом заявок на придбання акцій від приватних інвесторів, серед яких буде поширено 20% загального обсягу розміщення.Усього компанія має намір продати 2 млрд паперів, або 40% всього свого капіталу. Передбачувана ціна розміщення буде в діапазоні 5,24-5,58 юаня за акцію (80-85 центів), що може принести Hui Xian до 1,7 млрд доларів.

Основним активом Hui Xian є комплекс Oriental Plaza в центрі Пекіна, в який входять молл, офісні і житлові будівлі, включаючи готель Grand Hyatt Beijing. 51,3% акцій Hui Xian належать гонконгівському мільярдерові Лі Кашину через його компанії Cheung Kong і Hutchison Whampoa. Прийом заявок інвесторів завершиться 19 квітня, а саме розміщення пройде 29 квітня.

Лістинг Hui Xian покликаний задовольнити зростаючу потребу інвесторів у юаневих інвестиційних продуктах. Депозити в китайській валюті в гонконзьких банках зросли з 370,6 млрд юанів (56,7 млрд доларів) до 407,7 млрд (62,3 млрд доларів) Особливо швидко обсяг вкладів у юанях почав збільшуватися в місті з липня 2010 р., після того як було знято ряд обмежень на звернення китайської валюти. Крім того, інтерес до депозитів у ній підігрівається очікуваннями подальшого зміцнення юаня.

Однак ставка по цих депозитах коливається від 0,45 до 0,6%, у той час як майбутній дивідендний дохід від акцій Hui Xian оцінюється в 4-4,3%. Єдиною альтернативою депозитам поки є так звані дим-сум-бонди - боргові зобов‘язання компаній, номіновані в юанях і випущені в Гонконзі. Однак прибутковість перевищує 4% лише у чотирьох з 59 випусків паперів, виведених на ринок з минулого року, коли була розпочата подібна практика.

Відзначимо, в 2009 р. Пекін дозволив використовувати свою валюту для розрахунків у торгівлі з Гонконгом, а в 2010 р. двічі випускав там номіновані в юанях держоблігації.

"Китай продовжує свої зусилля по інтернаціоналізації юаня, проте вони залишаються обмеженими по успіху і масштабом через жорсткий контроль КНР за валютним курсом", - сказав РБК daily економіст Capital Economics Марк Уілльямс.

Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі


Новини Статті Аналітика
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті