Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 07:28 | London, Apr 19 05:28 | New York, Apr 19 01:28
Shanghai, Apr 19 13:28 | Tokyo, Apr 19 14:28 | Sydney, Apr 19 16:28

Кабмін затвердив оргкомітет зі створення центрального депозитарію



11 березня 2011 в 12:15 - Роман Зайцев


Кабмін затвердив оргкомітет зі створення центрального депозитарію

Кабінет міністрів затвердив організаційний комітет зі створення центрального депозитарію на базі Національного депозитарію (НДУ) та депозитарію державних цінних паперів Національного банку України.



Про це заявив голова наглядової ради НДУ Віктор Івченко на прес-конференції в Києві у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рішенням за підписом прем‘єр-міністра Миколи Азарова затверджено організаційний комітет, засідання якого відбулося вже вчора. Правда, поки в складі раніше створеної робочої групи", - сказав він.

"Затверджено план щодо створення центрального депозитарію та впровадження клірингу на фондовому ринку України, що включає шість пунктів, які в основному зводяться до внесення змін до законодавства, а також передачу депозитарного обслуговування державних цінних паперів з НБУ в НДУ", - пояснив Івченко.

Як уточнив голова правління НДУ Володимир Ульянов, до плану заходів входять проведення загальних зборів із внесенням змін до статуту з призначенням органів управління, забезпечення НДУ власним приміщенням, прийняття нової редакції закону про депозитарну систему.

Згідно з планом, зміни до законодавства пов‘язані зі встановленням для НДУ, як центрального депозитарію, виняткових повноважень на обслуговування емітентів за випущеними в Україні цінними паперами в бездокументарній формі, і, відповідно, норми щодо обов‘язкового зберігання глобальних сертифікатів, тимчасових глобальних сертифікатів виключно в НДУ.

Як уточнила агентству прес-секретар Івченка, оргкомітет зі створення центрального депозитарію очолив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максюта Анатолій.

До складу комітету увійшли 10 осіб: перший заступник голови НБУ Юрій Колобов, голова Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитро Тевелєв, депутат Верховної ради Ігор Прасолов, перший заступник голови Фонду держмайна Євген Іванов, голова наглядової ради НДУ Віктор Івченко, керуючий партнер ТОВ "Трійка Діалог Україна" Артемій Єршов (за згодою), заступник міністра фінансів Сергій Рибак, заступник голови Антимонопольного комітету Олена Чернелевська, начальник управління цінних паперів Укрексімбанку Андрій Юр‘єв, а також незалежний експерт Андрій Болтян.

Як повідомив Івченко, централізацію обліку активів в цінних паперах НБУ і НДУ планується завершити до осені 2011 року.

Разом із тим, він вважає малоймовірним завершення в 2011 році процесу дематеріалізціі всіх цінних паперів.

Івченко підкреслив, що вартість активів в документарній формі на кінець лютого становила 145,4 млрд. гривень, а за кількістю емітентів - більше половини з існуючих (близько 11 тис.) обслуговуються у реєстроутримувачів, в тому числі і подвійні реєстри, так звані "мертві душі".

Нині в Україні існує три працюючі депозитарії: комерційний ВДЦП з часткою НБУ 22,86% і держбанків 8,44%, НДУ з часткою держави 86% і депозитарій державних цінних паперів Нацбанку.

За словами Івченка, крім того, 1,4% НДУ належать близько 20 юридичним особам, 6,3% - дочірній компанії, що входить до групи компаній "Смарт-холдинг", 6,3% - компаніям, які опосередковано належать самому Івченку.

Кабмін затвердив оргкомітет зі створення центрального депозитарію


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд змінює порядок реєстрації безробітних Уряд змінює порядок реєстрації безробітних Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Уряд зупинив фінансування авіапрому Уряд зупинив фінансування авіапрому Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті