Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 01:26 | London, Apr 24 23:26 | New York, Apr 24 19:26
Shanghai, Apr 25 07:26 | Tokyo, Apr 25 08:26 | Sydney, Apr 25 10:26

Фонди Близького Сходу вибирають S&P замість MSCI

Фонди Близького Сходу вибирають S&P замість MSCI




12 жовтня 2010 в 17:48 - Христина


Фонди Близького Сходу вибирають S&P замість MSCI

Управляючі фондами в країнах Близького Сходу та Північної Африки готові змінити свій інвестиційний орієнтир - індекс MSCI на індекси сімейства Standard & Poor’s після рішення організації MSCI виключити акції компаній Саудівської Аравії з розрахунку своїх "бенчмарків".  



MSCI пообіцяла в червні виключити зі своїх авторитетних у фінансовому світі індексів всі акції, що мають лістинг в Саудівській Аравії, через провал переговорів з біржею королівства Tadawul з питання прав на розкриття інформації.

Рішення MSCI набуло чинності 30 вересня, поставивши перед інвесторами, що копіюють у своїх портфелях склад індекса, проблему пошуку нового "бенчмарка".

"S&P не тільки надає широкий вибір, але і є досить дешевим. Чесно кажучи, я не зустрічав жодного менеджера фонду, який би залишився вірним MSCI, незважаючи на виключення із цього індексу акцій компаній Саудівської Аравії", - сказав керуючий фондом одного з глобальних банків, що побажав залишитися неназваним.

Представники MSCI не були доступні для коментарів, а офіційний представник біржі Саудівської Аравії відмовився прокоментувати ситуацію.

Інвестбанк Credit Suisse очікує, що більшість керуючих фондами переключаться на панарабський композитний індекс S&P або панарабський композитний індекс S&P, що включає акції компаній тільки середньої і високої капіталізації.

"Якщо ваші інституційні клієнти вимагають "бенчмарк", вам доведеться його шукати, і найбільш репрезентативним є індекс S&P", - вважає Шехзад Янаб, керівник підрозділу з управління активами в Daman Investments в Дубаї.

Фондовий ринок Саудівської Аравії вважається не тільки найбільшим серед країн Перської затоки, але і найбільш диверсифікованим, тому фонди прагнуть отримати до нього доступ.

Іноземні інституційні інвестори не можуть напряму купувати акції в Саудівській Аравії. Єдиною можливістю увійти на ринок для них є так звані "participatory notes" - інструменти, не зареєстровані місцевим регулятором.

 

Фонди Близького Сходу вибирають S&P замість MSCI


Новини Статті Аналітика
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі "стабільного" на "негативний" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 23.02.2011. Падіння триває Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 23.02.2011. Падіння триває
ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті
S&P присвоїла рейтинг S&P присвоїла рейтинг "CCC +" планованому випуску облігацій Львова на 90 млн грн. Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
S&P знизило рейтинг Греції з BB- до B S&P знизило рейтинг Греції з BB- до B У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті