Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:53 | London, Apr 25 15:53 | New York, Apr 25 11:53
Shanghai, Apr 25 23:53 | Tokyo, Apr 26 00:53 | Sydney, Apr 26 02:53

Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу

Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу




16 травня 2011 в 08:20 - Роман Зайцев


Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу

Фондовий ринок України готовий до активного притоку іноземного капіталу, хоча нині існує певний дефіцит інструментів для роботи на ньому.



Таку думку озвучив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв на засіданні Фінансового прес-клубу на тему "Друга хвиля світової фінансової кризи: чи готова Україна до неї?", яке провела "Ліга фінансового розвитку" за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектору" FINREP та тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Тевелєв переконаний, що розвиток фондового ринку стримується проблемами у валютному законодавстві, перешкодами в допуску іноземних цінних паперів на український ринок (зокрема, тих, емітенти яких розміщені в Україні), ризиками, пов‘язаними з ІСІ тощо.

Великі перспективи для активізації ринку глава ДКЦПФР вбачає в проведенні міні-IPO, що може допомогти створити категорію реально ринкових акціонерних товариств в Україні.

"Обсяг торгівлі на фондовому ринку перевищив вже 1,5 трлн. гривень. Ця цифра вища від ВВП України. Обсяг біржових торгів уперше в 2010 році перевищив 10% від загального обсягу угод, які укладаються на фондовому ринку. За останні 15 років він жодного разу не перевищував 5,5%", - поінформував керівник ДКЦПФР.

За словами Тевелєва, сьогодні змінюється ставлення до інструментів фондового ринку, зокрема, більш активно використовуються деривативи.

"Цю річ поки що боятися в Україні не потрібно - вона в "дитячому" стані. Регулювати цей ринок потрібно. Ми зараз підготували проект закону про похідні деривативи. Документ повинен багато чого розставити на свої місця і створити систему управління ризиками, які в цій системі, безумовно, є", - зауважив чиновник.

Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу


Новини Статті Аналітика
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь" Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих
Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
З українських банків йде іноземний капітал З українських банків йде іноземний капітал Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті