Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 15:45 | London, Apr 18 13:45 | New York, Apr 18 09:45
Shanghai, Apr 18 21:45 | Tokyo, Apr 18 22:45 | Sydney, Apr 19 00:45

Для проведення IPO "Нафтогаз" має працювати за американськими стандартами



6 березня 2011 в 10:06 - Ілона Чіркова


Для проведення IPO "Нафтогаз" має працювати за американськими стандартами

Якщо НАК "Нафтогаз України" дійсно планує провести первинне розміщення акцій (IPO) на провідних світових біржах, їй доведеться виконувати вимоги нового законодавства США щодо стандартів прозорості.



Як заявила радник Комісії з безпеки і співробітництва в Європі Шеллі Хан (Shelly Heald Han), національний регулятор - Комісія з цінних паперів і бірж США - повинна не пізніше квітня дати офіційне роз‘яснення застосування Акта Додда-Френка.

Попри сподівання окремих корпорацій на те, що роз‘яснення регулятора пом‘якшить нові вимоги до фінансової звітності, Ш.Хан впевнена, що "всі принципові моменти щодо забезпечення прозорості будуть збережені".

Більше того, США будуть працювати над тим, щоб механізми, закладені в законі, поширювалися на інші великі фондові біржі, зокрема в Лондоні і Токіо.

Це означає, що будь-яка видобувна компанія, яка захоче розмістити свої акції на американських фондових біржах, буде зобов‘язана включити до річного звіту інформацію, пов‘язану з будь-якими платежами самої компанії, її дочірніх підприємств або інших афільованих юридичних осіб, в інтересах уряду США або іноземних урядів з метою комерційної розробки покладів нафти, газу або мінеральних ресурсів.

Така звітність буде включати вигляд і загальну суму платежів по кожному з проектів компанії-емітента, а також вид і загальну суму коштів, сплачених на користь уряду країн, де працює компанія.

За законом, термін "комерційна розробка родовищ нафти, природного газу або мінеральних ресурсів" включає геологорозвідку, видобуток, переробку, експорт та інші суттєві дії стосовно згаданих корисних копалин, а також отримання ліцензії на будь-який з видів цієї діяльності.

Як заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін під час Українського енергетичного форуму в Києві, компанія розраховує провести IPO в 2012-2013 роках.

Він додав, що конкретні терміни будуть оголошені після завершення підготовки до розміщення акцій.

Комісія з цінних паперів і бірж США є аналогом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.

Для проведення IPO "Нафтогаз" має працювати за американськими стандартами


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Розвиток інвестиційної діяльності: стратегії і умови їхньої реалізації Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 16.02.2011. Японський ринок підтверджує реноме одного із найбільш привабливих

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті