Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:38 | London, Apr 25 12:38 | New York, Apr 25 08:38
Shanghai, Apr 25 20:38 | Tokyo, Apr 25 21:38 | Sydney, Apr 25 23:38

Близько 10 українських компаній збираються на IPO у Варшаву

Близько 10 українських компаній збираються на IPO у Варшаву




17 березня 2011 в 09:00 - Роман Зайцев


Близько 10 українських компаній збираються на IPO у Варшаву

Близько 10 українських компаній в 2011 році планують здійснити первинне публічне розміщення акцій на Варшавській фондовій біржі.



Про це повідомив виконавчий директор представництва ВФБ в Україні Андрій Дубецький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Інтерес українських компаній до залучення капіталу шляхом розміщення акцій в рази вище, ніж у 2010 році. Не менше 10 українських компаній готуються до IPO на ВФБ в цьому році", - сказав він на прес-конференції, передає "Інтерфакс".

За його словами, перша хвиля розміщень очікується в травні-червні, що пов‘язано з періодом звітності компаній.

Найбільша кількість компаній, що планують IPO, як і раніше представляють агросектор.

Крім того, планують розміститися кілька автомобільних компаній, інтерес до IPO проявили і вугільні компанії після розміщення "Садова Груп".

Крім цього, невеликі компанії виявляють великий інтерес до приватних розміщень акцій з використанням альтернативного майданчика біржі - New Connect.

Дубецький зазначив, що цей ринок становить інтерес для середнього бізнесу з планованим обсягом залучення від 1 млн. до 10 млн. доларів.

За оцінкою Дубецького, попит на українські активи з боку польських і глобальних інвесторів дуже високий.

Він, зокрема, додав, що українські компанії цікаві з точки зору диверсифікації активів.

"Грошей на ВФБ достатньо для того, щоб поглинути пропозицію. Частка глобальних інвесторів на біржі поступово зростає, зараз вона становить до 40%, і буде рости до 50%", - зазначив Дубецький.

Всього на 16 березня на основному та альтернативному майданчиках ВФБ торгувалися шість українських емітентів: на основному - "Астарта", "Кернер", "Агротон", "Мілкі ленд" та "Садова Груп"; на New Connect - "Агро ліга".

Як повідомлялося, в поточному році про плани IPO на основному майданчику ВФБ заявила група компаній "Агро поліс", а також міжнародна аграрно-торгова компанія з активами на Україні і в Росії Valars Group.

Крім того, за даними української компанії "Авантаж Капітал", яка виступає фінконсультантом з розміщень, три українські компанії харчової промисловості та АПК мають намір в 2011 році здійснити приватне розміщення на майданчику New Connect.

Близько 10 українських компаній збираються на IPO у Варшаву


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Провідний виробник акумуляторів в Україні встановив ціну акцій у ході IPO Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися Фонди прямих інвестицій мають шанс реабілітуватися ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Галнафтогаз" планує вийти на Варшавську біржу протягом року Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті