Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 00:31 | London, Apr 25 22:31 | New York, Apr 25 18:31
Shanghai, Apr 26 06:31 | Tokyo, Apr 26 07:31 | Sydney, Apr 26 09:31

Біржі Nasdaq і ICE готові купити NYSE Euronext за $ 11 мільярдів

Біржі Nasdaq і ICE готові купити NYSE Euronext за $ 11 мільярдів
Рейтинг: 0
Голосів: 0




4 квітня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Біржі Nasdaq і ICE готові купити NYSE Euronext за $ 11 мільярдів

Компанія Nasdaq OMX Group Inc, що володіє однойменною біржею в США, і американська біржа Intercontinental Exchange (ICE) зробили спільну пропозицію про придбання NYSE Euronext - символу американського фондового ринку - за 42,50 долара за акцію, або за 11,3 млрд доларів, йдеться в спільному релізі NASDAQ і ICE.



Таким чином, пропозиція на 19% вигідніша від пропозиції франкфуртської Deutsche Boerse, яка раніше заявляла про намір об‘єднатися з американською NYSE Euronext, однією з найбільших бірж у світі.

У середині березня джерела, знайомі із ситуацією, повідомляли про намір Nasdaq OMX зробити NYSE Euronext пропозицію зі злиття, незважаючи на плани NYSE з об‘єднання з Deutsche Boerse.

Згідно з пропозицією, акціонери NYSE Euronext за кожну акцію біржі можуть отримати готівкою 14,24 долара і 0,4069 звичайної акції Nasdaq OMX, а також 0,1436 звичайної акції ICE.

У рамках пропозиції ICE придбає деривативний бізнес NYSE Euronext, а Nasdaq OMX збереже всі інші сфери діяльності біржі, в тому числі майданчики NYSE Euronext в Нью-Йорку, Брюсселі, Амстердамі і Лондоні. Альянс Nasdaq OMX і NYSE Euronext передбачає злиття торгів, лістингу та ринкових технологій компаній, говориться в релізі. Штаб-квартира об‘єднаної компанії буде розташовуватися в Нью-Йорку, компанія буде присутня в 16 країнах.

ICE і Nasdaq OMX у випадку угоди будуть, як і раніше, працювати як дві окремі компанії. Для здійснення угоди необхідне схвалення антимонопольних органів, а також згода більшості акціонерів Nasdaq OMX, ICE і NYSE Euronext.

Інформація про переговори NYSE і Deutsche Boerse про злиття з‘явилася ще на початку лютого, а пізніше угода була схвалена радами директорів компаній. Зазначалося, що у разі укладення угоди буде утворено нову юридичну особу, у якій акціонерам Deutsche Boerse буде належати приблизно 59-60% акцій, а акціонерам NYSE Euronext - 40-41%. Очікуваний ефект синергії від злиття бірж складе 400 мільйонів доларів.

Раніше Deutsche Boerse і NYSE Euronext домовилися про злиття, яке призведе до створення найбільшого світового оператора фондових бірж і ринку деривативів. У результаті операції акціонерам Deutsche Boerse буде належати 60% об‘єднаної групи, акціонерам NYSE Euronext - 40%. Deutsche Boerse отримає 10 з 17 місць у раді директорів нової компанії.

Deutsche Boerse належить Франкфуртська фондова біржа, також вона разом зі Швейцарською біржею володіє Eurex, найбільшим європейським майданчиком з торгівлі ф‘ючерсами. Крім того, Deutsche Boerse належать клірингові системи Clearstream і Eurex Clearing. ISE входить до складу підрозділу Eurex.

Як повідомлялося, австралійський біржовий оператор ASX і її потенційний покупець Сінгапурська біржа також обговорюють основні деталі планованого злиття вартістю $ 7,9 млрд, але їм необхідно подолати небажання законодавців Австралії віддавати контроль над біржею.

Біржі часто розглядаються як символи національної гордості, тому влада країн нелегко послаблює контроль над ними. Угоди зі злиття бірж, включаючи пропозицію Лондонської фондової біржі про купівлю оператора фондової біржі Торонто TMX Group, уважно вивчають регулятори і політики по обидва боки Атлантики.

Біржі Nasdaq і ICE готові купити NYSE Euronext за $ 11 мільярдів


Новини Статті Аналітика
Обсяг угод, укладених на біржах України у І кварталі, зменшився на 2,4% Обсяг угод, укладених на біржах України у І кварталі, зменшився на 2,4% Бернард Медофф - шахрай століття Бернард Медофф - шахрай століття Огляд ринків Європи за 14.01.2011. Підсумки тижня Огляд ринків Європи за 14.01.2011. Підсумки тижня
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Десять способів врятувати інвестиції, коли падають біржі Десять способів врятувати інвестиції, коли падають біржі Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті