Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 10:13 | London, Mar 19 08:13 | New York, Mar 19 04:13
Shanghai, Mar 19 16:13 | Tokyo, Mar 19 17:13 | Sydney, Mar 19 19:13

Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку

Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку




24 травня 2011 в 16:20 - Роман Зайцев


Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку

Угоди на позабіржовому валютному ринку в Білорусі у вівторок припинилися після повернення регуляторних рішень про обмеження маржі в межах 2% до офіційного курсу.



Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на учасників ринку.

"Позабіржовий і міжбанківський валютні ринки остаточно лягли. Операцій немає. Експортери не хочуть продавати валюту за таким курсом. Учасники ринку або в шоці, або сміються і чекають скасування цього рішення, яке на валютному ринку вже назвали неповноцінним ", - заявив представник одного з білоруських банків.

Представники банків констатують, що поряд із відсутністю угод відсутні і котирування безготівкового курсу на позабіржовому ринку.

"Ситуація на валютному ринку зараз - це агонія, яка розвивається за спіраллю", - заявив агентству керівник однієї з великих приватних компаній-імпортерів.

"Зовсім нещодавно ми вже проходили такого роду заборони, що призвело лише до двократного і навіть майже триразового падіння білоруського рубля всього лише за неповні 2 місяці. У сьогоднішній ситуації ринок поки завмер, але ринковий курс все одно буде: через "тіньові" безготівкові схеми або "чорний" готівковий ринок - людям треба працювати. Зрозуміло одне: наслідком останніх рішень влади стане ще більш стрімке падіння білоруського рубля. Чим більше заборон, тим нижче курс", - констатував глава компанії.

"Всі чекають скасування цієї заборони і проведення вільних ринкових торгів валютою на біржі", - стверджує співрозмовник.

Він переконаний, що в іншому випадку буде паралізована робота не тільки приватного сектора, але і всієї економіки.

"Сфера приватного бізнесу дуже глибоко інтегрована в роботу держсектора. Структура національної економіки така, що вже не можна штучно зробити дієздатним держсектор і задушити приватний бізнес", - вважає підприємець.

За його словами, учасники ринку після проведених у вівторок взаємних консультацій очікують, що "номінальне зростання котирувань білоруського рубля продовжиться".

"Нацбанк не збирається брати участь своїми інтервенціями на ринку, тому що зберігається черговість придбання валюти на біржі, що свідчить про відсутність у нього валютних ресурсів", - пояснив співрозмовник.

Як повідомлялося, Національний банк Білорусі (НББ) з 24 травня повернувся до багаторічної практики обмежень рівня курсу купівлі-продажу інвалюти на позабіржовому ринку в межах 2% до офіційного курсу, який у вівторок був девальвований на 36%.

У травні НББ скасував обмеження з курсоутворення на позабіржовому ринку безготівкових операцій з інвалютою і декларував аналогічні заходи на ринку готівкової валюти, але де-факто встановив усні обмеження з курсоутворення.

Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку


Новини Статті Аналітика
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд українських ринків за 27.12.2010. Ринок підтримують окремі компанії Огляд українських ринків за 27.12.2010. Ринок підтримують окремі компанії
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд українських ринків за 16.12.2010 Огляд українських ринків за 16.12.2010
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті