Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 06:34 | London, Apr 19 04:34 | New York, Apr 19 00:34
Shanghai, Apr 19 12:34 | Tokyo, Apr 19 13:34 | Sydney, Apr 19 15:34

Українці продовжують не довіряти свої гроші банкам

Українці продовжують не довіряти свої гроші банкам
Рейтинг: 0
Голосів: 0




20 жовтня 2010 в 10:00 - Роман Зайцев


Українці продовжують не довіряти свої гроші банкам

Трохи менше 50% українського населення зберігають гроші вдома або в сейфі. Про це свідчить дослідження австрійської компанії IMAS International і Erste Bank.  



Дослідження включає в себе вивчення поведінки вкладників в Україні. У вибірку увійшло міське населення старше 15 років. При цьому в аналізі брали участь міста з населенням не менше 100 тисяч чоловік.

Згідно з дослідженням, велика частина українського населення продовжує віддавати перевагу зберіганню коштів "під матрацом", на відміну від використання банківських ощадних продуктів.

Так, 47% респондентів зберігає готівку вдома або в сейфі, ще 23% не робить заощаджень взагалі. При цьому найбільш популярним банківським продуктом в Україні є картковий рахунок та депозитні вклади.

Більше половини українців не задоволені кількістю коштів, які вони можуть відкласти.

Опитування говорить про те, що 61% українців можуть відкладати не більше 550 гривень на місяць, 20% вдається заощадити від 551 до 1100 гривень. І тільки 9% може похвалитися тим, що відкладають більше 1100 гривень.

У той же час, згідно з дослідженням, середньомісячна сума заощаджень українця удвічі менше міського жителя Чехії і втричі менше городянина Австрії.

Серед найбільш поширених побоювань українців, які зберігають кошти - сукупність факторів з приводу знецінення національної валюти (девальвація, зниження купівельної спроможності, високий рівень інфляції). Цього побоюються 83% респондентів.

Ще 37% бояться банкрутства банків.

Крім цього, більшість українців, 70%, як і інші європейці, заощаджують для того, щоб мати фінансовий захист "на чорний день", тоді як лише 13% українців відкладає для старості.

Українці продовжують не довіряти свої гроші банкам


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Ефективність інноваційних процесів Ефективність інноваційних процесів Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті