Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:52 | London, Apr 25 16:52 | New York, Apr 25 12:52
Shanghai, Apr 26 00:52 | Tokyo, Apr 26 01:52 | Sydney, Apr 26 03:52

Світовий банк дасть Україні 1,5 мільярди на кредити експортерам

Світовий банк дасть Україні 1,5 мільярди на кредити експортерам
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 грудня 2010 в 12:07 - Роман Зайцев


Світовий банк дасть Україні 1,5 мільярди на кредити експортерам

Світовий банк має намір виділити Україні транш у 1,5 млрд. доларів, які міжнародна організація збирається пустити на кредити експортерам, підтримку програм енергозбереження та реабілітацію фінсектора. Про це йдеться в заяві СБ.



"Я не буду поки робити конкретний прогноз щодо сум. Але ми маємо намір реалізувати дуже великі проекти - загальна сума складе близько 1,5 млрд.", - повідомив директор вітового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер.

За його словами, СБ розробляє зараз дві програми прямого бюджетного фінансування.

Перша буде спрямована на підтримку політики розвитку: за допомогою цього траншу повинні бути профінансовані програма дерегуляції, пенсійна реформа, реформа в сфері державних закупівель, поліпшена система адресної соціальної допомоги.

Друга програма буде спрямована на підтримку фінансового сектора.

Надання обох позик заплановано на 2011 рік, але чи дійсно всі гроші прийдуть протягом наступного року - у Світовому банку не впевнені.

Зокрема, найбільше запитань викликають терміни фінансування реформ.

"Рішення про позики йде через нашу раду директорів, і вони приймають його після того, як реформи відбулися. Ми не даємо гроші на реалізацію реформ в майбутньому. Тому часові рамки надання кредиту залежать від того, коли реформи завершаться", - каже Райзер.

Перспективи отримання позики на реабілітацію фінансового сектора поки що туманні, чого не скажеш про ще одну складову допомоги СБ українській економіці - кредитних лініях, які банк відкриває для експортерів і компаній, що займаються розробкою енергозберігаючих технологій.

"Ми готуємо дві кредитні лінії. Перша буде спрямована на підтримку експортерів. Тому що не можна сподіватися на імпульс попиту. Друга кредитна лінія піде на енергозбереження, як один з найважливіших елементів конкурентоспроможності України", - говорить глава СБ в Україні.

Ймовірно, свою частку грошей СБ отримає і "Укрзалізниця", яка хоче за ці кошти модернізувати частину колії.

Отримання траншу знову-таки стане можливим лише в разі початку державної реформи залізниці, а значить, поки що неможливо робити які-небудь прогнози щодо такої позики.

"Ми хочемо продовжувати працювати в транспортному секторі. Адже Україна має дуже вигідне географічне положення, і повинна отримати від нього вигоду. Але поки Україна буде залишатися країною з найбільш погано розвиненою транспортною інфраструктурою з усіх європейських країн, це неможливо", - резюмує Райзер.

Світовий банк дасть Україні 1,5 мільярди на кредити експортерам


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Банки все більше кредитують населення Банки все більше кредитують населення Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Фонд молодiжного будiвництва у 2011 році видав кредитів на 10 мільйонів Фонд молодiжного будiвництва у 2011 році видав кредитів на 10 мільйонів Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті