Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 10:40 | London, Apr 25 08:40 | New York, Apr 25 04:40
Shanghai, Apr 25 16:40 | Tokyo, Apr 25 17:40 | Sydney, Apr 25 19:40

Пенсія можна буде передавати у спадок

Пенсія можна буде передавати у спадок




15 лютого 2011 в 07:44 - Роман Зайцев


Пенсія можна буде передавати у спадок

Пенсію, призначену з 2013 року, зможе отримати не лише сам пенсіонер, але і його спадкоємці.



Як повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області Михайло Романів, з 2013 року планується запровадити накопичувальну систему. Законопроектом про Пенсійну реформу вказано, що цей рівень почне діяти з того року, коли бюджет Пенсійного фонду стане бездефіцитним.

У накопичувальній системі пенсію зможуть отримувати ті, кому на дату її введення буде менше 35 років.

Нині українці отримують пенсію лише за солідарною системою. Тобто усі відрахування ідуть в Пенсійний фонд, а потім із “загального котла” розподіляють між пенсіонерами.

Натомість накопичувальна система передбачає, що частину відрахувань до Пенсійного фонду ітиме не в "загальний котел", а на персональний рахунок працівника. Потім за рахунок цих персональних відрахувань така людина зможе отримувати, окрім звичайної пенсії за солідарною системою, ще одну пенсію – за рахунок накопичень на своєму індивідуальному рахунку.

- Согодні роботодавці платять до Пенсійного фонду в середньому 41,2 відсотки від фонду оплати праці, - сказав М.Романів. - Цей відсоток найвищий у світі. А після запровадження накопичувальної системи планується, що цей відсоток відрахувань буде зменшуватися. А натомість частину відрахувань вноситимуть самі працівники на свої персональні рахунки. Цю частку планується впродовж п’яти років зібльшити з двох до семи відсотків від зарплати.

Хранителем коштів на персональних рахунках працівників буде державний банк і ці гроші інвестуватимуться і приноситимуть дивіденти, які зараховуватимуться пропорційно кожному вкладнику.

Після досягнення пенсійного віку кожен власник накопичувального пенсійного рахунку зможе використовувати "пенсійні" гроші на власний розсуд: зняти їх одразу, отримувати частинами чи передати у спадок. На відміну від звичайної пенсії, накопичувальна після смерті пенсіонера належатиме спадкоємцям.
 

Пенсія можна буде передавати у спадок


Новини Статті Аналітика
МВФ дасть третій транш тільки після пенсійної реформи і тарифів на газ МВФ дасть третій транш тільки після пенсійної реформи і тарифів на газ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Пенсійний фонд завершив фінансування виплати пенсій та за квітень Пенсійний фонд завершив фінансування виплати пенсій та за квітень 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
МВФ дасть Україні грошей після проведення пенсійної реформи і підвищення ціни на газ МВФ дасть Україні грошей після проведення пенсійної реформи і підвищення ціни на газ Недержавний пенсійний фонд Недержавний пенсійний фонд Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
МВФ пішов на поступки Україні щодо пенсійної реформи МВФ пішов на поступки Україні щодо пенсійної реформи Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Доходи Пенсійного фонду в 2010 р. склали 193,7 млрд грн. Доходи Пенсійного фонду в 2010 р. склали 193,7 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті