Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 06:39 | London, Apr 25 04:39 | New York, Apr 25 00:39
Shanghai, Apr 25 12:39 | Tokyo, Apr 25 13:39 | Sydney, Apr 25 15:39

Названо найбагатших росіян

Названо найбагатших росіян




14 лютого 2011 в 19:50 - Роман Зайцев


Названо найбагатших росіян

Вдруге поспіль найбагатшим росіянином року став власник Новолипецького меткомбінату Володимир Лісін ($ 28,3 млрд). Рейтинг російських мільярдерів 2011 склав журнал Финанс.



Видання констатувало, що це - передбачуваний результат для всіх, хто стежив за котируваннями належного йому Новолипецького меткомбінату - основи статку мільярдера №1, адже за 2010 рік компанія подорожчала в півтора рази.

"Одного тільки пакету в НЛМК Володимиру Лісіну вистачило б, щоб обійти Михайла Прохорова, який зайняв друге місце. Ні про яку щільну боротьбу, подібну до тієї, що спостерігалася в лютому 2010-го, цього року навіть не йшлося. Повна і беззастережна перемога", - коментує журнал перше місце Лісіна.

Другим у рядку опинився Михайло Прохоров, власник групи Онексім, чиї активи видання оцінило в $ 22,7 млрд. Якщо Лісін і Прохоров зберегли сої місця в рейтингу, то Роман Абрамович ($ 17,1 млрд) вперше не потрапив до трійки найбагатших - його потіснив Алішер Усманов ($ 19,9 млрд), засновник Металоінвесту, який активно інвестує в інтернет і телекоми.

Четверте місце дісталося Олегу Дерипасці ($ 19 млрд) - генеральному директору та власнику Базового елемента, чий основний актив - UC Rusal.

Варто зазначити, що 29 місце з активами в $ 4,95 млрд у рейтингу журналу Фінанс. зайняв російський бізнесмен, який володіє українською групою Смарт-холдинг. Цікаво, що група володіє 25% компанії Метінвест (75% акцій якої належить СКМ Ріната Ахметова).

На 385-му місці опинився акціонер VS Energy, що інвестує в українську енергетику і нерухомість, Михайло Воєводін ($ 0,22 млрд), а на 396-му - співвласник цієї компанії Сергій Шаповалов ($ 0,22 млрд).

У рейтинг також увійшли генеральний директор автодилера Атлант-М, що розвиває бізнес компанії в Україні, Сергій Савицький (489 місце, $ 0,16 млрд) і російський бізнесмен, який володіє українською Energy Standard Group Костянтин Григоришин (492-е місце, $ 0,16 млрд). Примітно, що, як зазначив Фінанс, Григоришин володіє значним статком, розмір якого перевищує $ 0,16 млрд, але більш точна оцінка неможлива.

Видання зазначає, що, незважаючи на те, що криза закінчилася, взято ще не всі докризові максимуми: сумарний капітал першої десятки рейтингу склав $ 182 млрд, що на 30% більше від торішніх $ 139 млрд. Три роки тому Фінанс. зафіксував у топ-10 рекордні $ 221 млрд.

Усього в рейтингу бере участь 500 осіб, чий статок, за оцінкою журналу Фінанс., перевищує $ 160 млн (на $ 10 млн вище від докризового порога) і це перший рекорд. Росіян, чиї статки більш ніж $ 1 млрд, виявилося 114. І це другий рекорд, оскільки в передкризовому рейтингу 2008 року таких було лише 101. Для потрапляння у топ-10 знадобився капітал в $ 10,9 млрд ($ 9,95 млрд в 2010 році).

Названо найбагатших росіян


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Moody’s побачили загрозу для рейтингу Японії У Moody’s побачили загрозу для рейтингу Японії Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Fitch знизило рейтинги Греції Fitch знизило рейтинги Греції Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС "Фукусіма-1" У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті