Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 12:14 | London, Apr 19 10:14 | New York, Apr 19 06:14
Shanghai, Apr 19 18:14 | Tokyo, Apr 19 19:14 | Sydney, Apr 19 21:14

МВФ погодився дати Україні близько $1,6 млрд. кредиту

МВФ погодився дати Україні близько $1,6 млрд. кредиту




16 листопада 2010 в 10:40 - Роман Зайцев


МВФ погодився дати Україні близько $1,6 млрд. кредиту

Місія Міжнародного валютного фонду погодила на рівні експертів питання про перший перегляд програми з Україною в рамках угоди stand-by, повідомляє прес-служба представництво МВФ в Україні.  



Місія МВФ відвідала Київ у період 3 по 15 листопада для проведення дискусій в контексті першого перегляду програми в рамках угоди stand-by. На завершення візиту керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс оприлюднив наступну заяву:

"Місія МВФ досягла порозуміння на рівні експертів з представниками органів влади щодо питання про завершення першого перегляду програми в рамках угоди stand-by. Тепер лист про наміри, сформульований урядом та Національним банком України, буде передано керівництву МВФ. Очікується, що після виконання українською стороною попередніх заходів, Рада директорів до кінця року розгляне питання про завершення перегляду програми. Результатом завершення перегляду програми Радою директорів МВФ стане виділення траншу у розмірі близько $1,6 млрд., з яких $1 млрд. надійде на підтримку бюджету.

"Виконання програми в рамках угоди "Стенд-бай" у цілому узгоджується із цілями, сформульованими за програмою. Усі кількісні показники, що є критеріями ефективності станом на кінець вересня, було виконано, також забезпечено неухильний поступ у впровадженні структурних реформ.

"Уряд й надалі твердо налаштований на забезпечення фіскальної консолідації, маючи на меті скорочення державного боргу у середньо-терміновій перспективі. У цьому контексті, дефіцит сектора загальнодержавного управління у 2011 році не перевищить 3½ відсотка ВВП. Оскільки за очікуваннями, Податковий кодекс загалом не справить впливу на доходи у 2011 р., у центрі зусиль з корегування фіскальної ситуації, спрямованих на забезпечення дотримання запланованого рівня дефіциту, буде оптимізація бюджетних видатків із одночасним збереженням важливих інвестиційних проектів та соціальних програм для підтримки найбідніших верств населення. Навантаження від видатків й надалі залишатиметься викликом і вимагатиме розважливого підходу до забезпечення їх виконання", - зазначив Т.Арванітіс.

Фіскальна консолідація також буде підкріплено реформами у енергетичному секторі, які вже у 2011 році дозволять НАК "Нафтогаз"  збалансувати свій бюджет; реформами, спрямованими на зміцнення фінансового становища пенсійного системи; а також реформами у царині державного адміністративного управління.

Монетарну політику буде переорієнтовано на досягнення цінової стабільності, а тенденція до зниження базової інфляції, як очікується, збережеться. Центральний банк й надалі ретельно відстежуватиме можливість виникнення інфляційних наслідків другого порядку, зумовлених нещодавнім зростанням цін на продукти харчування та адміністративних цін. Було досягнуто порозуміння щодо конкретних кроків, спрямованих на поліпшення функціонування валютного ринку, у тому числі заходів, спрямованих на розвиток форвардного ринку.

"Банківська система загалом залишається ліквідною та належним чином капіталізованою. Процес рекапіталізації та вирішення проблем приватних банків у цілому відбувається так, як планувалося. Однак, відновлення кредитних потоків у економіку вимагатиме заходів, спрямованих на вирішення проблеми "непрацюючих позик", рівень яких достатньо високий, а також подальших зусиль, спрямованих на зміцнення законодавчої бази фінансового сектора", - зазначив він.

МВФ погодився дати Україні близько $1,6 млрд. кредиту


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті