Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 14:20 | London, Apr 18 12:20 | New York, Apr 18 08:20
Shanghai, Apr 18 20:20 | Tokyo, Apr 18 21:20 | Sydney, Apr 18 23:20

Мінфін хоче контролювати Держфінпослуг

Мінфін хоче контролювати Держфінпослуг




24 листопада 2010 в 11:50 - Роман Зайцев


Мінфін хоче контролювати Держфінпослуг

Міністерство фінансів вперше заявило про підтримку ідеї створення єдиного регулятора ринку фінансових послуг, що об'єднує функції Нацбанку, Держфінпослуг і ДКЦПФР.  



"На сьогоднішній день це шлях, яким потрібно йти", - сказав учора директор департаменту політики розвитку фінансових послуг Мінфіну Володимир Коцюба, пише видання "Комерсант-Україна".

Рік тому міністерство відхилило законопроект, розроблений Держфінпослуг, згідно з яким комісії надавався статус центрального органу виконавчої влади і передавалися функції НБУ з контролю за банківськими установами.

Але ДКЦПФР повинна була б залишитися регулятором фондового ринку.

"Саме тому, що проти виступав Мінфін, документ не вдалося погодити до кінця. У міністерстві ніколи не підтримували цю ідею", - розповів екс-голова Держфінпослуг Віктор Суслов.

У липні 2010 року Нацбанк запропонував Кабміну об‘єднати всі три регулятора.

Але комісії відмовилися погодити документ, аргументуючи тим, що їхні ринки занадто мізерні й на них ще потрібно навести порядок.

У НБУ відзначають, що якщо сам центробанк є самодостатньою структурою, то два інших регулятора фінансово залежні від бюджетних асигнувань.

Підтвердження того, що Мінфін має намір незабаром отримати контроль над Держфінпослуг і ДКЦПФР, вчора висловив начальник відділу розвитку страхового ринку, недержавного пенсійного забезпечення та небанківських кредитних послуг департаменту політики розвитку ринку фінансових послуг міністерства Іван Угрин.

Він повідомив, що Мінфін планує отримати статус контролюючого органу, для чого розробив відповідний законопроект.

За словами чиновника, міністерство повинно буде пропонувати на розгляд Кабміну нормативно-правові документи з регулювання фінансових послуг.

А міністр, у свою чергу, отримає право узгодження плану роботи Держфінпослуг і ДКЦПФР, отримання звітності, а його пропозиції будуть обов‘язковими для розгляду.

Мінфін хоче контролювати Держфінпослуг


Новини Статті Аналітика
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь" Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
Мінфін продав ОВДП на півмільярда Мінфін продав ОВДП на півмільярда Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011
Мінфін в результаті двох розміщень ОВДП залучив 1 млрд грн. Мінфін в результаті двох розміщень ОВДП залучив 1 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті