Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 15:35 | London, Apr 19 13:35 | New York, Apr 19 09:35
Shanghai, Apr 19 21:35 | Tokyo, Apr 19 22:35 | Sydney, Apr 20 00:35

Івано-Франківська казна збагатиться на 100 тис. грн.

Івано-Франківська казна збагатиться на 100 тис. грн.




17 січня 2011 в 11:34 - Ілона Чіркова


Івано-Франківська казна збагатиться на 100 тис. грн.

На сто тисяч гривень поповниться івано-франківська міська казна внаслідок запровадження нового податку – туристичного збору.



Заступник міського голови з економічних питань Любомир Слободян сказав, що це, ймовірно, буде один відсоток від розміру суми заплаченої за увесь період проживання. У новому році ці збори можуть поповнити міський бюджет орієнтовно.

Слободян зауважив, що цих грошей недостатньо  для підвищення привабливості обласного центру Прикарпаття. Отож нововведення вже назвали своєрідним індикатором туристичної привабливості міста. За цим збором буде видно, наскільки якісно вони працюють. До речі, подібний збір існував до 2003 року. Але його розмір становив 10 % від вартості проживання у готелях.

Нововведення викликало жваве обговорення під час громадських слухань щодо ставок нових зборів. Власники туристичних закладів начебто й не проти, адже це не вони платитимуть кошти в місцеву казну. Та все ж підприємці побоюються аби ці, навіть мізерні гроші,  не зменшили потоку клієнтів.  Податківці кажуть, що туристичні компанії повинні давати ваучер гостям. Цей документ стане підтвердженням того, що та чи інша людина – турист. Адже особи, які перебувають у відрядженні, і мають на це відповідні документи, збір не сплачуватимуть.

Були пропозиції встановити ставку 0,5 % та стягувати її з усіх людей, що проживають в готелях Івано-Франківська.. За словами начальника міського управління економічного розвитку та інтеграції Богдана Білика, головне не ставка чи статус клієнта, а процес адміністрування цього збору. Аби не виникло непередбачуваних та неприємних ситуацій підприємців з податківцями, чиновники запропонували провести спеціальний семінар з щодо цього питання за участю працівників місцевої ДПА. За даними статистики, в обласному центрі Прикарпаття є  23 готелі та мотелі. Протягом 200 року у них проживало понад  30 тисяч гостей.

Івано-Франківська казна збагатиться на 100 тис. грн.


Новини Статті Аналітика
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Податкова зібрала з українців податків на 1,5% більше ніж минулого року Податкова зібрала з українців податків на 1,5% більше ніж минулого року Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Тігіпко каже, що Україна не повернеться до спрощеного оподаткування Тігіпко каже, що Україна не повернеться до спрощеного оподаткування Ефективність інноваційних процесів Ефективність інноваційних процесів I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
У січні-квітні платники податків сплатили майже 81 млрд. гривень У січні-квітні платники податків сплатили майже 81 млрд. гривень Інноваційний розвиток аграрних підприємств Миколаївської області Інноваційний розвиток аграрних підприємств Миколаївської області I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті