Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 14:31 | London, Apr 23 12:31 | New York, Apr 23 08:31
Shanghai, Apr 23 20:31 | Tokyo, Apr 23 21:31 | Sydney, Apr 23 23:31

Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню

Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню




23 грудня 2010 в 20:09 - Роман Зайцев


Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню

Українська гривня може знецінитися після призначення Сергія Арбузова на пост голови Нацбанку.



Як повідомляє Bloomberg, це відзначає Goldman Sachs Group Inc.

"Беручи до уваги його тісні зв‘язки з промисловими експортерами, ми вважаємо, що ця новина може поставити гривню під загрозу знецінення у найближчий час", - написала 22 грудня економіст Goldman Sachs Ганна Задорнова в електронному листі своїм клієнтам.

"Обмежений досвід Арбузова у цій сфері також може викликати занепокоєння на ринку".

Згідно з даними торгівлі, зібраними Bloomberg, цього року курс гривні збільшився на 0,9% відносно долара.

Скоріш за все, її продаватимуть за кусом 8 гривень за долар, якщо НБУ продовжить контролювати національну валюту, говорить Задорнова.

Регулятор управляє гривнею, продаючи та купуючи іноземну валюту на ринку, щоб запобігти коливанням курсу.

Згідно з заявою на сайті українського парламенту, експортери можуть бути змушені конвертувати свої прибутки в іноземній валюті у гривню, після того як Національний банк скасував постанову п'ятирічної давнини, яка відміняла обов'язковий продаж іноземної валюти.

Янукович також наказав підготувати окремий закон, який дозволить тимчасове запровадження примусового продажу іноземної валюти.

Як пише Задорнова, цей закон також можуть використовувати, щоб "зберегти жорсткий контроль курсу валюти".

На відміну від Goldman Sachs, Дмитро Федоткін - економіст московського ВТБ Капітал, інвестиційно-банківського підрозділу другого за розмірами позичальника сусідньої Росії, заявив, що призначення Аарбузова головою Нацбанку може допомогти гривні зміцнитись на 0,8 по відношенню до долара до кінця цього року, та на 2,8 - до кінця наступного.

"Арбузов може запровадити деякі з реформ, спрямованих на покращення внутрішнього фінансового ринку, - зазначив Федотків в електронному листі. - Тому для гривні сьогодні є більше ризиків підвищення вартості".

Як зазначає Bloomberg, у вересні Стельмах заявляв, що гривня продаватиметься за курсом 7,98 за долар до кінця року, адже НБУ продовжує робити інтервенції на ринок валюти.

За даними Bloomberg, у середньому цього року валюта продавалася за курсом 7,9514 за долар.

Згідно з умовами двох позик від Міжнародного валютного фонду, від України вимагається перехід до гнучкішого курсу обміну валюти.

МВФ не наполягає на тому, щоб країна якнайшвидше перейшла до курсу гривні, що вільно коливається, а Національний банк зробить все можливе, щоб завадити "ризикам" для стабільності валюти, заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тигіпко у жовтні.

Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд вітчизняного фондового ринку за 25.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 25.05.2011 від ІГ Сократ
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд вітчизняного фондового ринку за 12.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 12.05.2011 від ІГ Сократ
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд вітчизняного фондового ринку за 11.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 11.05.2011 від ІГ Сократ
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Інвестиції в закордонні активи в українських умовах Інвестиції в закордонні активи в українських умовах Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Нацбанку нарахували мільярдну неефективність Нацбанку нарахували мільярдну неефективність Огляд вітчизняного фондового ринку за 26.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 26.04.2011 від ІГ Сократ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті