Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 11:00 | London, Apr 16 09:00 | New York, Apr 16 05:00
Shanghai, Apr 16 17:00 | Tokyo, Apr 16 18:00 | Sydney, Apr 16 20:00

Експерт вважає, що дозвіл на валютні свопи є однією з вимог МВФ

Експерт вважає, що дозвіл на валютні свопи є однією з вимог МВФ
За матеріалами: Економічна правда
Рейтинг: 0
Голосів: 0




17 травня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


Експерт вважає, що дозвіл на валютні свопи є однією з вимог МВФ

10 травня Національний банк України випустив постанову, яка дозволяє банкам розміщувати заявки і на придбання, і на продаж іноземної валюти в один день, а також проводити свопові операції з іноземною валютою на строк до 1 року.



Постанова про валютні свопи набирає чинності 30 травня, і дозволяє проведення даних операцій між різними банками, банками і НБУ, а також із банками-нерезидентами.

Ці зміни відповідають вимогам МВФ, відзначив у коментарі "Економічній правді" начальник відділу аналізу фінансових ринків ING Банку Україна Олександр Печеріцин.

Також експерт нагадав, що заходи щодо лібералізації ринку, вжиті НБУ, були раніше озвучені представниками Нацбанку, і були очікуваними ринком.

"Ослаблення регулювання валютного ринку дозволить підвищити гнучкість валютного курсу і привнесе певну волатильність на валютний ринок", - прогнозує експерт.

"Водночас, ми не вважаємо, що можуть виникнути істотні відхилення від стабільності валютного курсу, з урахуванням здатності НБУ контролювати курс завдяки достатньому рівню валютних резервів (понад 38,2 млрд. доларів на кінець квітня, що набагато вище мінімального вимоги МВФ)", - відзначив він.

На думку Печеріцина, НБУ продовжить виходити з інтервенціями на ринок у разі значної волатильності.

"Крім того, очікуваний помірний дефіцит платіжного балансу в 2011 році також підтверджує нашу думку щодо того, що нововведення не нададуть сильного впливу на стабільність курсу гривні на ринку", - відзначив він.

"Прийнята постанова НБУ сприяє зменшенню адміністративного контролю за валютним ринком, і дозволить банкам краще управляти своїми валютними ризиками", - підсумував експерт.

Експерт вважає, що дозвіл на валютні свопи є однією з вимог МВФ


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті