Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 14:14 | London, Apr 24 12:14 | New York, Apr 24 08:14
Shanghai, Apr 24 20:14 | Tokyo, Apr 24 21:14 | Sydney, Apr 24 23:14

Дефіцит платіжного балансу виріс до $907 млн.



25 листопада 2010 в 17:22 - Ілона Чіркова


Дефіцит платіжного балансу виріс до $907 млн.

За жовтень дефіцит поточного рахунку виріс до 907 млн.дол в порівнянні з $194 млн. у вересні.



Таке збільшення дефіциту було досить очікувано і стало результатом, перш за все, збільшення обсягів поставок природного газу та сезонного скорочення профіциту торгівлі послугами. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Продовжилася тенденція погіршення стану поточного рахунку - кумулятивний за останні 12 місяців дефіцит виріс до $2,8 млрд. (що складає приблизно 2% від ВВП).

Профіцит по капітальних і фінансовим рахунком в жовтні склав 329 млн. дол і був забезпечений перш за досить високими для цього року обсягами прямих іноземних інвестицій ($466 млн.) і чистими залученнями за довгостроковими кредитами приватного сектору ($551 млн.) Також продовжилося активне придбання нерезидентами внутрішніх державних облігацій ($264 млн.) У той же час обсяги накопичення готівкової валюти поза банками залишалися дуже високими ($1.7 млрд.).

На відміну від попередніх місяців приплив капіталу за фінансовим рахунком був недостатнім для повного покриття дефіциту поточного рахунку. Сформоване в результаті від‘ємне сальдо зведеного платіжного балансу ($578 млн.) фінансувалося за рахунок резервних активів, обсяг яких на 01.11.2010 року скоротився до $34.3 млрд. (5,8 місяців імпорту товарів і послуг майбутнього періоду).

У жовтні рахунок поточних операцій був сформований з найбільшим дефіцитом у цьому році (907 млн. дол проти $194 млн. у вересні). Таке погіршення стану поточного рахунку було обумовлене істотним зростанням імпорту природного газу і сезонним зменшенням експорту послуг по статті "Подорожі".

За січень-жовтень 2010 року дефіцит поточного рахунку становив 1.8 млрд. дол в порівнянні з 782 млн. дол у відповідному періоді минулого року.

Експорт товарів у жовтні майже не змінився в порівнянні з попереднім місяцем і склав $4,8 млрд. При цьому сезонно згладжений показник експорту в жовтні виріс на 1.4%, залишаючись на середньому для 2010 року рівні.

Імпорт товарів в жовтні збільшився в порівнянні з попереднім місяцем на 8.8% і склав $6.1 млрд. Колись такі високі темпи приросту були обумовлені збільшенням вартісних обсягів імпорту природного газу на 44,3% у зв‘язку зі значними обсягами поставок газу в IV кварталі 2010 року відповідно контрактом з "Газпромом"

Дефіцит платіжного балансу виріс до $907 млн.


Новини Статті Аналітика
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Глобальний контроль за глобальними банками Глобальний контроль за глобальними банками ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україні прогнозують дефіцит цукру Україні прогнозують дефіцит цукру Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Експерти прогнозують дефіцит цукру в Україні від 250 до 300 тис. тонн Експерти прогнозують дефіцит цукру в Україні від 250 до 300 тис. тонн Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Азаров запевняє, що припинення експорту бензину з Росії не призведе до дефіциту в Україні Азаров запевняє, що припинення експорту бензину з Росії не призведе до дефіциту в Україні Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті