Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 09:04 | London, Apr 19 07:04 | New York, Apr 19 03:04
Shanghai, Apr 19 15:04 | Tokyo, Apr 19 16:04 | Sydney, Apr 19 18:04

Українці почали все більше нести гроші до банків

Українці почали все більше нести гроші до банків
Рейтинг: 0
Голосів: 0




5 листопада 2010 в 12:20 - Роман Зайцев


Українці почали все більше нести гроші до банків

У жовтні 2010 року загальний обсяг депозитів збільшився на 1,8% - до 400 млрд. гривень. Такі дані оприлюднив Національний банк України. З початку року, за даними НБУ, приріст депозитів становить 22%.  



"Як і раніше, більш високі темпи зростання демонстрували кошти в національній валюті, обсяг яких за місяць збільшився на 2,0% (з початку року - на 32,2%), тоді як в іноземній - на 1,6% (з початку року - на 10,7%)", - зазначається у повідомленні.

Одночасно відбулося покращення строкової структури депозитів.

Частка довгострокових депозитів у загальному їх обсязі упродовж жовтня збільшилася з 28,9% до 29,8% (на початок року становила 24,4%).

Кошти юридичних осіб у жовтні продовжували зростати більшими темпами (на 2,7%) порівняно із депозитами населення (1,3%).

"На динаміку коштів юридичних осіб упродовж останніх двох місяців позитивно вплинуло виконання державою зобов‘язань із погашення заборгованості з ПДВ, яке було здійснене шляхом випуску державних цінних паперів. Реалізуючи на ринку ці цінні папери, суб‘єкти господарювання отримували на свої рахунки в банках ліквідні кошти", - відзначають в НБУ.

Водночас, обсяг кредитів населенню у жовтні зменшився на 0,6%, що відбулося за рахунок зменшення на 1,3% позик в іноземній валюті, тоді як кредити в національній валюті збільшилися на 1%.

При цьому в Нацбанку відзначили, що певне збільшення інфляційних очікувань мало наслідком зростання середньозваженої вартості кредитів у національній валюті у жовтні з 13% до 13,1%.

Водночас, інфляційні ризики не позначилися на динаміці вартості депозитів, середньозважене значення якої в національній валюті у жовтні зменшилося до 7,7% з 8,1% у вересні.

На міжбанківському кредитному ринку середньозважена вартість коштів у жовтні знизилася до 2,3% (за кредитами овернайт - до 1,6%), порівняно із 2,5% (за кредитами овернайт - 1,9%) у вересні.

На динаміці вартості депозитів позначилося зменшення зацікавленості банків у залученні додаткових коштів в умовах повільного зростання попиту на кредити, зазначають в НБУ.

У жовтні обсяг кредитних вкладень збільшився на 0,7% (з початку року - на 1,1%) - до 725,2 млрд. гривень.

Збільшення залишків кредитних вкладень у жовтні відбулося за рахунок позик юридичним особам - на 1,2% за рахунок зростання залишків за кредитами як в національній, так і в іноземній валюті.

Українці почали все більше нести гроші до банків


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті