Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 11:32 | London, Apr 23 09:32 | New York, Apr 23 05:32
Shanghai, Apr 23 17:32 | Tokyo, Apr 23 18:32 | Sydney, Apr 23 20:32

Росія виведе з обігу копійку

Росія виведе з обігу копійку
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 вересня 2010 в 14:15 - Роман Зайцев


Росія виведе з обігу копійку

Комітет з фінансового ринку Державної думи Росії сьогодні на своєму засіданні підтримав пропозицію Центробанку Росії про припинення випуску в грошовий обіг монети номіналом 1 копійка.  



Рішення про це було прийнято на засіданні профільного комітету у відповідь на звернення Центрального банку РФ про доцільність припинення готівкового грошового обігу монет номіналом 1 і 5 копійок.

За даними Центробанку, на сьогодні виробництво монет практично всіх номіналів, за винятком монет 5 і 10 рублів, є збитковим. У 2009 році вартість виготовлення однієї копійки становила 47 копійок, а п’ятикопійкові монети - 69 копійок. «В умовах значного зростання цін на сировину з року в рік зростають витрати банку на їх виготовлення», - відзначили у Центробанку РФ.

Проведене в 2008 році соціологічне дослідження виявило, що абсолютна більшість росіян підтримують виведення з обігу 1 копійки і 5 копійок, враховуючи рівень цін на товари і послуги, що існує. Згідно з даними ЦБ Росії, на 1 серпня 2010 року в грошовому обігу перебувало 7 мільярдів 300 мільйонів копійок і 5,8 мільярдів п’ятикопійкових монет. У загальному обороті монет вони займають 28 відсотків і складають за номіналом 360 300 000 рублів.

Втім, противники вилучення монет прогнозують, що це викличе зростання інфляції – адже у такому разі ціни до 10 копійок округлятимуться у бік збільшення. Тому, підтримавши виведення з обігу монет номіналом "1 копійка", депутати Держдуми запросили від Центробанку РФ обґрунтувань щодо припинення обігу монети номіналом "5 копійок".

Росія виведе з обігу копійку


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті