Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:08 | London, Apr 25 12:08 | New York, Apr 25 08:08
Shanghai, Apr 25 20:08 | Tokyo, Apr 25 21:08 | Sydney, Apr 25 23:08

Після виборів долар може подорожчати до 9 гривень

Після виборів долар може подорожчати до 9 гривень
Рейтинг: 0
Голосів: 0




1 листопада 2010 в 13:30 - Роман Зайцев


Після виборів долар може подорожчати до 9 гривень

Після місцевих виборів Нацбанк припинить стримувати подорожчання американської валюти. Про це заявив експерт аналітичної компанії MPP Consulting Павло Мельник.  



"Те, що назрівало давно, приурочили до виборів. Коливань курсів до неділі, звичайно, не буде, але учасників ринку до них вже готують. Досі НБУ утримував курс виключно завдяки постійному вливанню грошей у фінансову систему. Але його резерви не безмежні, рано чи пізно довелося б створити умови, при яких курс долара відповідатиме тенденціям ринку, а гроші - реальній вартості", - розповів Мельник.

За словами експерта, вже в листопаді розпочнеться пошук курсового балансу, який при урахуванні всіх параметрів на сьогодні складає приблизно 9,5 гривні за долар, повідомляє ТСН.

"Але шокової терапії не буде - долар подорожчає приблизно до 9 гривень у два-три етапи за два місяці, інакше багато компаній просто розоряться", - зазначив він.

"Банки чекали і боялися цього моменту: у них зовнішні запозичення у валюті, і якщо немає валютних резервів, доведеться купувати долари і євро за новим курсом, щоб розрахуватися. Гіганти ринку можуть не хвилюватися, іншим доведеться змінити умови надання послуг - гривневі депозити залучатимуться на вигідніших для клієнтів умовах", - розповів Мельник.

Експерт вказує, що від нововведення економіка в цілому виграє: як тільки курс збалансується, долар подорожчає, обсяги імпорту скоротяться, в Україну перестануть звозити з усіх країн дешеві товари, проте з‘явиться стимул для виробництва і експорту, що має зробити вітчизняну продукцію конкурентноздатною.

Після виборів долар може подорожчати до 9 гривень


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті