Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 02:20 | London, Apr 19 00:20 | New York, Apr 18 20:20
Shanghai, Apr 19 08:20 | Tokyo, Apr 19 09:20 | Sydney, Apr 19 11:20

НБУ заперечує факт неконтрольованої емісії

НБУ заперечує факт неконтрольованої емісії
Теги: нбу, емісія
Рейтинг: 0
Голосів: 0




22 жовтня 2010 в 16:45 - Роман Зайцев


НБУ заперечує факт неконтрольованої емісії

Національний банк України заявляє, що інформація про неконтрольовану ємісію грошей обсягом більше 80 млрд грн не відповідає дійсності. Про це йдеться в офіційній заяві НБУ.  



"Подібні заяви слід розцінювати не інакше, як свідому спробу окремих політиків через розповсюдження завідомо недостовірної інформації та маніпулювання незнайомими широкому загалу монетарними термінами, створити штучний ажіотаж серед населення та дестабілізувати ситуацію на грошово-кредитному ринку з метою отримання сумнівних політичних дивідендів", - говориться в заяві.

У поточному році (за станом на 20 жовтня 2010 р.) Національним банком України була здійснена емісія (випуск коштів в обіг за мінусом їх вилучення з обігу) обсягом близько 36 млрд грн. Переважний обсяг коштів, що випускався в обіг (майже 90%) був спрямований на купівлю іноземної валюти з метою поповнення золотовалютних резервів. Обсяг власних золотовалютних резервів Національного банку України з початку року збільшився більш як на $5 млрд.

"Випуск грошей в обіг (емісія) знаходиться в Національному банку України під контролем, свідченням чого є більш низький показник інфляції в поточному році порівняно із минулим", - повідомляє НБУ.

Нагадаємо 18 липня ц.р. виконавчий директор з економічних питань Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило заявив, що базова інфляція в II півріччі 2010 р. може скласти менше 10%. Він також відзначив, що в даний момент очікування НБУ щодо базової інфляції складають 8-10% до кінця поточного року. За його словами, є всі підстави для того, щоб утримувати інфляцію в 2010 р. на рівні до 12%. "І на цій підставі навіть з урахуванням підвищення цін наступного року можна вийти в середній перспективі на інфляцію 5-7%, а надалі - на рівень 5%",  - сказав І.Шумило.

Раніше І.Шумило заявляв, що на 5-6% інфляції, закладеної в проекті програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича, вийти можна вже в кінці 2012 р. Разом з цим представник банку визнав, що НБУ буде непросто утримати інфляцію, враховуючи, зокрема, структуру емісії, в якій значну частину займають державні цінні папери і рефінансування банків на період більше 1 року.

Зазначимо, Мінекономіки України прогнозує інфляцію в 2010 р. на рівні 12%.

1 липня ц.р. старший економіст представництва Світового банку (СБ) в Україні Руслан Піонтковський заявив, що інфляція в Україні в 2010 р. складе 11,9%.

НБУ заперечує факт неконтрольованої емісії


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Інвестиції в закордонні активи в українських умовах Інвестиції в закордонні активи в українських умовах Огляд українських ринків за 10.01.2011. Початок корекції? Огляд українських ринків за 10.01.2011. Початок корекції?

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті