Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 07:38 | London, Apr 19 05:38 | New York, Apr 19 01:38
Shanghai, Apr 19 13:38 | Tokyo, Apr 19 14:38 | Sydney, Apr 19 16:38

Експерти вважають, що дохід за депозитами не покриває рівень інфляції

Експерти вважають, що дохід за депозитами не покриває рівень інфляції




20 квітня 2011 в 19:20 - Роман Зайцев


Експерти вважають, що дохід за депозитами не покриває рівень інфляції

До вступу в силу нового Податкового кодексу розміщення коштів на депозити мало великі податкові преференції, в порівнянні з іншими інвестиційними інструментами.



Якщо податок на дохід за депозитами становив 0%, то ставка за облігаціями - 15%. Незважаючи на те, що ставки за корпоративними облігаціями в середньому на 7 - 8% вищі, ніж на депозитах, вкладники погоджуються на менший дохід.

На думку генерального директора компанії "АУЗ Факторинг" Зоряни Цебровської, "основна причина такого ставлення вкладників до розпорядження власними коштами в низькій фінансової грамотності та пасивності, адже дохід з депозитах навіть не покриває рівень інфляції".

"Вкладник депозиту - типово пасивний інвестор, який прагне не заробити, а швидше накопичити кошти на майбутні покупки. Облігаційними інвесторами в основному є юридичні особи з великим фінансовим ресурсом. Проте обсяг мінімальних інвестицій - не визначальний фактор. Інвестор на відміну від вкладника на депозит переслідує мету не накопичити, а заробити", - пояснює Цебровська.

За словами експерта, мінімальний обсяг інвестицій в облігації становить 50 - 100 тисяч гривень. Обсяги вкладів на депозити на практиці складають не менші суми.

Співрозмовниця вважає, що завдяки зниженню податку з 15% до 5% на доходи власників облігацій чистий дохід інвестора від вкладення в цей інструмент істотно збільшився. Це стимулює підвищення інтересу фізосіб до вкладення в цінні папери й зростання обсягу інвестицій мінімум на 20%.

На думку Цебровської, можливість заробітку не єдиний фактор на користь інструментів інвестування.

"При покупці облігацій компанії інвестор отримує велику свободу дій. Він розуміє, куди направляються його інвестиції, і при бажанні може достроково отримати гроші шляхом продажу облігацій, зберігаючи при цьому ставку доходу. У випадку з депозитними вкладами при достроковому розірванні договору ставка зменшується", - зазначає експерт.

За даними міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor‘s зростання економіки України в 2011 році знизився з 4,0% до 3,8%.

Зниження прогнозу в S&P прокоментували недостатнім обсягом державних і приватних інвестицій.

"Недостатня кількість інвестицій - результат, насамперед, низької фінансової грамотності населення та небажання витрачати на інвестування більше часу заради отримання більшого доходу", - відзначає Зоряна Цебровська.

У цьому сенсі пом‘якшення податкової політики щодо облігацій можна вважати першим кроком з боку держави до популяризації інвестиційної діяльності в країні.

Експерти вважають, що дохід за депозитами не покриває рівень інфляції


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Google розміщує дебютний випуск облігацій Google розміщує дебютний випуск облігацій Підвищення ефективності регіонального управління місцевими бюджетами органами місцевого самоврядування Підвищення ефективності регіонального управління місцевими бюджетами органами місцевого самоврядування Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті