Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:59 | London, Apr 25 10:59 | New York, Apr 25 06:59
Shanghai, Apr 25 18:59 | Tokyo, Apr 25 19:59 | Sydney, Apr 25 21:59

Експерт запевняє, що долар може зрости не більше, як на 15 копійок

Експерт запевняє, що долар може зрости не більше, як на 15 копійок
Теги: ріст, долар
Рейтинг: 0
Голосів: 0




8 листопада 2010 в 14:30 - Роман Зайцев


Експерт запевняє, що долар може зрости не більше, як на 15 копійок

Сьогодні передчасно говорити про суттєве послаблення гривні, як було, наприклад, у 2008 році. Водночас певне посилення імпорту впродовж останніх місяців і збільшення тиску на гривню на міжбанку може призвести до того, що Нацбанк прийме рішення послабити гривню.  



Про це у коментарі ЗІКу повідомив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Однак, на його думку, навіть якщо і буде рішення про послаблення гривні, то, скоріше за все, воно буде дуже незначним – тобто десь на рівні 15 копійок.

Олександр Жолудь зазначив, що сьогодні спостерігається сезонне зростання попиту на іноземну валюту з боку населення, але це можна назвати звичним явищем, оскільки навіть у докризові роки восени купівля валюти населенням збільшувалася.

На думку експерта, цьому є низка пояснень – починаючи від курортного сезону, коли більше валюти витрачається, закінчуючи чинниками, пов’язаними з імпортом.

«В Україні крім офіційного імпорту є доволі великий тіньовий імпорт. Це різноманітні «тарифні човники», коли люди купують іноземну валюту, виїжджають з цією валютою в іншу країну, купують там певні товари, завозять їх в Україну і продають ці товари за гривню. І аби купити нові товари, вони знову купують валюту. Відповідно, вони завжди створюють попит на валюту, але через те, що це робиться не за офіційними каналами, це не реєструється не як оплата імпорту, а як купівля валюти населенням», – зазначив він.

За його словами, зростання імпорту, у тому числі тіньового, відповідно, призводить до збільшення попиту на валюту.

Експерт вважає, що говорити зараз про загрози валютній стабільності зараз складно, тому що, з одного боку, в України є доволі непогані золотовалютні резерви, а ситуація з поточним перерахунком капіталу є більш-менш задовільно.

«Але водночас завжди можливі ризики якогось погіршення ситуації на зовнішніх ринках, що може призвести до суттєвої зміни потоків капіталу в Україну, так і доходів від експорту», – зазначив Олександр Жолудь.

Експерт запевняє, що долар може зрости не більше, як на 15 копійок


Новини Статті Аналітика
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Білоруський рубель девальвував на 55% Білоруський рубель девальвував на 55% Валютні війни: долар втомився Валютні війни: долар втомився Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Золото може подорожчати наступного тижня на підйомі інвестиційного попиту Золото може подорожчати наступного тижня на підйомі інвестиційного попиту Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті