Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 02:42 | London, Apr 19 00:42 | New York, Apr 18 20:42
Shanghai, Apr 19 08:42 | Tokyo, Apr 19 09:42 | Sydney, Apr 19 11:42

За останні роки Авдіївський коксохімзавод витратив близько 700 млн. гривень на захист природи



18 листопада 2010 в 12:05 - Уляна Роїк


За останні роки Авдіївський коксохімзавод витратив близько 700 млн. гривень на захист природи

Авдіївський коксохімічний завод, що входить до Групи Метінвест, починає дослідну експлуатацію установки закритого охолодження коксового газу вартістю 15,5 млн. гривень.  



Це фінальний етап реконструкції системи кінцевого охолодження коксового газу. Реконструкція дозволить скоротити викиди в атмосферу більш ніж на 2 тис. тонн хімічних речовин на рік. Загальний обсяг інвестицій у реалізацію природоохоронного проекту - близько 40 млн. гривень, пише прес-служба холдингу.

Раніше на заводі коксовий газ охолоджувався при безпосередньому контакті з технологічною водою. При цьому у воді розчинялася частина які в гарячому газі нафталіну, бензолу, аміаку, з‘єднань сірки та інших хімічних речовин. Які випаровувалися при наступному охолодженні води повітрям на градирнях (відкритих повітряних холодильниках). Для забезпечення екологічного захисту, фахівцями АКХЗ була розроблена технологія охолодження, що виключила контакт газу з водою, що дало можливість виключити потрапляння хімречовин в атмосферу на градирнях. В основі технології лежать компактні триступінчаті спіральні холодильники шведської компанії "Alfa Laval", спроектовані спеціально на замовлення АКХЗ.

Закрита технологія охолодження коксового газу також скоротила навантаження на біохімічні установки заводу, де очищається використовувана в технологічних процесах вода. Це підвищило надійність роботи, поліпшило якість очищення води, скоротило її закупівлю для виробничих потреб АКХЗ.

Усього за останні кілька років на реалізацію заходів, пов‘язаних з охороною навколишнього природного середовища, Авдіївським коксохімічним заводом спрямовано близько 700 млн. гривень.


Довідка від порталу ІНВЕСТИЦІЇ орг

ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" - найбільше в Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. На заводі випускається близько 30 видів продукції, основним з яких є кокс для металургії. АКХЗ входить до Дивізіону вугілля і коксу Групи Метінвест.

Метінвест - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств Групи Метінвест дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Акціонерами Групи Метінвест є Група СКМ (75%) і група компаній СМАРТ (25%), які беруть участь в управлінні Групою Метінвест на партнерських засадах.

ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ" - керуюча компанія Групи Метінвест

 

За останні роки Авдіївський коксохімзавод витратив близько 700 млн. гривень на захист природи


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Генпрокуратура хоче знати, на що пішли гроші Євро-2012 Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті