Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 09:21 | London, Apr 19 07:21 | New York, Apr 19 03:21
Shanghai, Apr 19 15:21 | Tokyo, Apr 19 16:21 | Sydney, Apr 19 18:21

За 5 років в Криворіжсталь інвестували 4 млрд. гривень

За 5 років в Криворіжсталь інвестували 4 млрд. гривень




4 листопада 2010 в 14:40 - Уляна Роїк


За 5 років в Криворіжсталь інвестували 4 млрд. гривень

На честь річниці з дня підписання Договору купівлі-продажу між Фондом Держмайна і компанією Міттал Стіл Дуйсбург Гмбх, 28 жовтня 2005 року, в.о. гендиректора ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Рінат Старков провів підсумкову прес-конференцію з представниками криворізьких ЗМІ.   



Старков озвучив цифру вкладених в інвестиційні проекти коштів - $645 млн. доларів (більше 4 млрд. грн.)

На даний момент, за словами в.о. гендиректора, на стадії впровадження знаходяться довгострокові і нові проекти, які будуть завершені після 2010 року.

Все це вимагає багатомільйонних інвестицій, і якщо б підприємство не входило до складу найбільшої в світі сталеливарної корпорації і не допомога головної контори, самостійно такі завдання навряд чи можна було вирішити.

За словами Старкова, зараз у підприємства є проблеми зі збутом продукції. Тим не менше, за підсумками 10 місяців виробництво чавуну на АМКР виросло на 25,1% (до 4,4 млн. тонн), сталі - на 26,8% (5,1 млн. т), готового прокату - на 22, 3% (4,5 млн. т). І потенціал для подальшого зростання є, адже виробничі потужності завантажені на 70-75%.

У той же час, комбінат починає відчувати більш жорстку конкуренцію на традиційних для себе ринках збуту (зокрема, на Близькому Сході). І тут, за визнанням топ-менеджера, необхідно провести ряд заходів щодо покращення якості продукції. Наприклад, деякі вітчизняні метизники вже відмовляються від криворізької катанки через незадовільний рівень споживчих властивостей. Одна з причин - застарілі технології. Звичайно, треба відмовлятися від мартенівського виробництва, але для цього необхідно, за словами Старкова, "розігнати" наявний конвертерний цех, збільшити його продуктивність. Адже аналогічні конвертери в тій же Німеччині працюють продуктивніше в два рази. Але знову ж таки: в один день все це не робиться - потрібні час, гроші і фахівці.

На припущення, висловлені в деяких українських ЗМІ та низкою експертів про те, що за всіма недавніми "наїздами" на АМКР можуть стояти росіяни з метою змусити Міттал продати комбінат і піти з українського ринку, Рінат Старков відповів, що чутки і домисли він не коментує, хоча визнає, що екс-Криворіжсталь є інвестиційно привабливим об‘єктом, в тому числі і для російського бізнесу. Але Міттал, як підкреслив Старков, прийшов в Україну надовго і не збирається нікому віддавати і продавати підприємство, а майбутнє криворізького меткомбінату пов‘язане з корпорацією АрселорМіттал ще на довго.

 

За 5 років в Криворіжсталь інвестували 4 млрд. гривень


Новини Статті Аналітика
Переклад та оригінал прес-конференції президента Оланда та канцлера Меркель Переклад та оригінал прес-конференції президента Оланда та канцлера Меркель Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"АрселорМіттал Кривий Ріг" скоротив виробництво сталі на 7% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"АрселорМіттал Кривий Ріг" планує відмовитися від сплати податку на землю Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"АрселорМіттал Кривий Ріг" повернется до інвестиційних зобов’язань не пізніше початку 2012 р. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"АрселорМіттал Кривий Ріг за 2 міс. 2011 р. зменшив виплавку сталі на 6,1% Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті