Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:42 | London, Apr 25 15:42 | New York, Apr 25 11:42
Shanghai, Apr 25 23:42 | Tokyo, Apr 26 00:42 | Sydney, Apr 26 02:42

WikiLeaks розсекретив список реформ для України від МВФ

WikiLeaks розсекретив список реформ для України від МВФ
Рейтинг: 0
Голосів: 0




9 грудня 2010 в 09:20 - Ілона Чіркова


WikiLeaks розсекретив список реформ для України від МВФ

Рішенням надати Україні кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на загальну суму в 16 мільярдів доларів передувала розробка списку реформ.



Згідно листування американських дипломатів, оприлюдненого на сайті WikiLeaks, рішенням надати Україні кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на загальну суму в 16 мільярдів доларів передувала розробка списку реформ, які спочатку були схвалені США, а згодом передані на розгляд МВФ. Серед них на першому місці - пенсійна реформа.

Як свідчать розсекречені WikiLeaks документи, якийсь український співрозмовник американського посла Джона Теффта підготував програму розвитку українських реформ і передав її США. Сполучені Штати, у свою чергу, схвалили і передали цю програму МВФ, який і наполіг на них як на умові отримання Україною кредиту.

Згідно з даними WikiLeaks, цей список реформ - вимог до України включає в себе такі:

1. Підвищити пенсійний вік - на два роки для чоловіків, на три - для жінок. Ліквідувати право на достроковий вихід на пенсію і принцип вважати рік за два на небезпечних підприємствах.

2. Ліквідувати інститут спеціальних пенсійних посібників, які виділяються вченим, державним службовцям, керуючим державних підприємств. Обмежити пенсії працюючим пенсіонерам. Встановити пенсійний вік офіцерам армії в 60 років.

3. Підвищити ціну на газ для муніципальних підприємств на 50%, у два рази для приватних споживачів. Збільшити вартість електрики на 40%. Дозволити встановлення цін ЖКГ. Допустити зростання цін відповідно до зростання цін на газ. Збільшити акциз на бензин на 60 євро.

4. Скасувати пільги та підвищити податки на транспорт на 50%. Не підвищувати прожитковий мінімум, балансувати соціальну ситуацію за рахунок точкових субсидій.

5. Приватизувати всі шахти і скасувати всі субсидії. Скасувати пільги для підприємств ЖКГ, транспорту та іншого. Скасування державної підтримки безкоштовного харчування, підручників.

6. Обмежити практику спрощеного оподаткування. Скасувати практику пільг з ПДВ у сільській місцевості. Зобов‘язати аптеки та фармацевтів платити ПДВ.

7. Скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Скасувати субсидії для виробників свинини і курятини.

8. Скоротити склад міністерств до 14. Залишити лише одного віце-прем‘єра. Скасувати посаду міністра кабінетів міністрів. Підпорядкувати всі державні органи міністерствам. Податкова адміністрація, митниця, Фонд держмайна повинні увійти в міністерство фінансів.

9. Обмежити зайву оплату праці державних осіб.

10. Допомога по безробіттю має нараховуватися тільки після мінімального періоду в шість місяців роботи. Оплачувати лікарняні на рівні 70% від заробітної плати, але не нижче прожиткового мінімуму. Оплачувати лікарняний починаючи тільки з третього дня хвороби.

В українських ЗМІ висловлювалися припущення, що співрозмовником американського посла Джона Теффта в цьому випадку, як і в ряді інших звітів посольства США в Україну, міг бути екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник

WikiLeaks розсекретив список реформ для України від МВФ


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті