Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:25 | London, Apr 25 01:25 | New York, Apr 24 21:25
Shanghai, Apr 25 09:25 | Tokyo, Apr 25 10:25 | Sydney, Apr 25 12:25

Мінвуглепром готує шахти для Ахметова

Мінвуглепром готує шахти для Ахметова
Рейтинг: 0
Голосів: 0




25 жовтня 2010 в 12:10 - Роман Зайцев


Мінвуглепром готує шахти для Ахметова

Мінвуглепром в суді відстояло право управляти одними з найбільших шахт з видобутку енергетичного вугілля в Україну - "Білозерською" і "Південнодонбаською № 3".  



Зокрема, в кінці минулого тижня були прийняті два судових рішення, які фактично визнали незаконними посягання на вугільні підприємства зі сторони приватних структур, пише газета "Дело".

Обидві шахти перейшли під контроль державних об‘єднань: "Білозерська" була повернена в "Добропіллявугілля", а права на управління "Південнодонбаською № 3" були визнані за Донецькою вугільною енергетичною компанією.

Надалі, за планом Мінвуглепрому, обидва держоб‘єднання повинні бути передані в оренду приватному інвестору.

Сьогодні найбільш ймовірним претендентом на контроль над підприємствами є компанія ДТЕК, що об‘єднує енергетичні активи українського мільярдера Ріната Ахметова.

Як стало відомо, в минулий четвер Київський апеляційний господарський суд по суті визнав повне право на керування "Південнодонбаською № 3" за держоб‘єднанням "Донецька вугільна енергетична компанія".

Також днем раніше, в середу, Господарський суд Донецької області розірвав договір оренди скандально відомої шахти "Білозерська", яка в 2008 році була виведена із структури держоб‘єднання "Добропіллявугілля".

На контроль над шахтами претендували дві фірми - однойменні "шахта "Білозерська" і шахта "Південнодонбаська № 3".

Обидві компанії - організації непублічні. Про їх власників інформації у відкритих джерелах немає.

За неофіційною інформацією, засновником "Белозерінвеста", який мав договір на оренду "Білозерської", є Олена Тополова, дружина нардепа від "НУ - НС", колишнього міністра вугільної промисловості Віктора Тополова.

Депутат, за даними в ЗМІ, також має відношення до спроб через суд зобов‘язати ФДМ укласти договір про оренду "Південнодонбаської № 3".

Тим не менш необхідно відзначити, що сам Тополов свою причетність до фігурантів судових справ не підтверджує.

Повернення під контроль держави двох спірних підприємств свідчить про те, що Мінвуглепром активно готує ДУЕК і "Добропіллявугілля" до приватизації, яка явно не цікава потенційним інвесторам без "Білозерської" і "Південнодонбаської № 3".

Обидва підприємства здатні виробляти близько 1 млн. тонн енергетичного вугілля на рік. До того ж вугілля цих шахт може використовуватися як в енергетиці, так і в металургії.

У самому міністерстві не приховують, що інтерес до цих двох об‘єднанням проявляє компанія, що управляє енергетичними активами Ріната Ахметова, - ДТЕК.

Мінвуглепром готує шахти для Ахметова


Новини Статті Аналітика
ДТЕК зацікавився атомною енергетикою ДТЕК зацікавився атомною енергетикою Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ДТЕК презентувала компанію, яка займатиметься альтернативним газом ДТЕК презентувала компанію, яка займатиметься альтернативним газом Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ДТЕК збільшила податкові відрахування до 3,5 млрд грн. ДТЕК збільшила податкові відрахування до 3,5 млрд грн. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Донецькообленерго" закупить у компанії Ахметова вугілля на 207 мільйонів Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті