Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 11:28 | London, Apr 23 09:28 | New York, Apr 23 05:28
Shanghai, Apr 23 17:28 | Tokyo, Apr 23 18:28 | Sydney, Apr 23 20:28

Всесвітній банк радить негайно покращити Пенсійний фонд

Всесвітній банк радить негайно покращити Пенсійний фонд




15 лютого 2011 в 09:22 - Ілона Чіркова


Всесвітній банк радить негайно покращити Пенсійний фонд

На сьогодні немає альтернативи заходам, які пропонує уряд України під час проведення пенсійної реформи, але без кроків, спрямованих на збалансування бюджету пенсійного фонду, ніяка реформа не може бути успішною.



Так вважає директор Всесвітнього банку в Україні, Білорусі і Молдови Мартін Райзер.

У статті М.Райзера, опублікованій на порталі уряду, сказано, що Україна має найбільшу в світі частку витрат на пенсії - 18% від ВВП у 2010 році. А також один із найвищих рівнів пенсійних внесків в Європі, що становить 35% валової зарплати.

І, також йдеть в статті, що незважаючи на це, у 2010 році у Пенсійний фонд було перераховано з бюджету суму, рівнозначної 7% від ВВП.

За словами представника Всесвітнього банку, якщо нічого не робити, положення буде гіршати і далі.

Він зазначив, що через 10 років на кожного працюючого буде один пенсіонер, а згідно з прогнозами частка працездатного населення надалі буде тільки зменшуватися. Без проведення необхідних коригувань нинішня пенсійна система залишиться фінансово нежиттєздатною.

М.Райзер вважає, що є три можливі шляхи вирішення цієї проблеми: або урізати пенсії, або збільшувати розмір пенсійних внесків, або заохочувати працюючих довше залишатися на ринку праці.

У статті сказано, що враховуючи невеликий розмір середньої пенсії, зменшення пенсій не є варіантом. Збільшення розмірів внесків також неприйнятне, адже вони і так досить високі та їхнє підвищення сприятиме подальшому зростанню тіньової економіки.

На думку М. Райзера, шлях до вирішення проблеми полягає у тому, щоб заохочувати співробітників працювати довше, а також зменшувати витрати, пов‘язані з виплатою спеціальних пенсій, які здійснюються коштом трансфертів з бюджету. Саме такі заходи і містяться у підготовлених урядом законодавчих пропозиціях, зазначив він.

Директор Всесвітнього банку в Україні, Білорусі і Молдови зазначає, що починаючи з 2012 року запропоновані урядом заходи дають змогу щорічно економити пенсійні витрати у сумі приблизно рівній 1,5% ВВП. А до 2015 року взагалі зникне необхідність бюджетного фінансування дефіциту Пенсійного фонду, вважає він.

Зокрема, за словами М.Райзера, висловлюється думка, що введення так званого "другого рівня", у рамках якого працюючі платять внески на персональні накопичувальні рахунки і з них надалі отримують пенсію пропорційно зробленим внескам, створить стимули для більш чесного звіту про зарплати і поліпшить дисципліну зі сплати внесків.

Експерт зазначає, що це може стати реальністю, але лише за умови, якщо платники внесків будуть впевнені у тому, що їх накопиченням нічого не загрожує і вони інвестовані належно. Це, у свою чергу, потребує створення належних інституційних передумов і функціонуючих ринків капіталу.

Також він додав, що досвід впровадження багаторівневих пенсійних систем у світі свідчить про існування значних ризиків, пов‘язаних з передчасним введенням обов‘язкових накопичувальних пенсійних схем.

Проте, додав він, якою б не була перспектива наступного етапу пенсійної реформи, без перших кроків, спрямованих на збалансування бюджету пенсійного фонду, ніяка реформа не може бути успішною.

М.Райзер наголосив, що за їхнім переконанням, не існує альтернативи заходам, які пропонує уряд. Вони є фінансово відповідальними, соціально збалансованими і закладають основу для пенсійної системи, що дає змогу виплачувати пенсії не тільки нинішнім, але й майбутнім пенсіонерам.

Всесвітній банк радить негайно покращити Пенсійний фонд


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті