Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 09:58 | London, Apr 23 07:58 | New York, Apr 23 03:58
Shanghai, Apr 23 15:58 | Tokyo, Apr 23 16:58 | Sydney, Apr 23 18:58

Україна більше не входить до десятки світових експортерів зброї

Україна більше не входить до десятки світових експортерів зброї
Рейтинг: 0
Голосів: 0




14 березня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Україна більше не входить до десятки світових експортерів зброї

Україна вже не входить до чільної десятки світових експортерів зброї. У рейтингу Стокгольмського міжнародного інституту досліджень миру Україна за останні п'ять років опустилася з 10 на 12 місце.



Експерт військових програм Центра Разумкова Олексій Мельник вважає таку зміну в рейтингу несуттєвою, передає Радіо "Свобода".

"Я б не робив трагедії з того, що Україна втратила 2 місця. Порівняно з тим, що Україна втратила в інших рейтингах - свободи слова, наприклад, це нестрашно", - зазначив він.

За словами Мельника, дослідження Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру є найбільш авторитетними в своїй сфері.

А рейтинг продажу озброєнь характеризує міжнародні потоки постачань основних видів такої продукції (танків, військових кораблів, військової авіації тощо).

За висновками інституту, найбільше зброї Україна продає до Азербайджану, Грузії та Китаю.

Крім цього, Україна є експортером озброєнь до країн Африки - Південного Судану, Республіки Конго та інших.

Керівник програм дослідження постачання зброї Стокгольмського інституту миру Пол Холтом у коментарі Радіо "Свобода" зауважив, що Україна в останні роки не нарощує об‘єми експорту, тому її перегнали інші країни.

"Україна дуже довгий час перебувала в десятці найбільших експортерів зброї. Але зараз деякі країни здійснили певний стрибок та наростили обсяги експорту зброї, а Україна експортує приблизно стільки ж, скільки і в минулі роки. Тому вона змістилася з 10 на 12 місце", - пояснив Холтом.

Однак, як стверджують українські експерти, в України є всі шанси знову стати одним зі світових лідерів.

Як зазначив Олексій Мельник, 2010 року Україна підписала нові довгострокові угоди про постачання зброї до Індії та Іраку.

Продаж зброї саме за цими контрактами може повернути Україну до чільної десятки світових експортерів зброї.

Перші 3 позиції в рейтингу продажів зброї традиційно посідають США, Росія та Німеччина.

Україна більше не входить до десятки світових експортерів зброї


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Українські БТРи прибули в Ірак Українські БТРи прибули в Ірак Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті