Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 21:12 | London, Apr 25 19:12 | New York, Apr 25 15:12
Shanghai, Apr 26 03:12 | Tokyo, Apr 26 04:12 | Sydney, Apr 26 06:12

Вартість землі в Кривому розі скоро зросте з 150 до 240 гривень за метр

Вартість землі в Кривому розі скоро зросте з 150 до 240 гривень за метр




20 жовтня 2010 в 14:42 - Уляна Роїк


Вартість землі в Кривому розі скоро зросте з 150 до 240 гривень за метр

19 жовтня відбулася прес-конференція присвячена стану земельних взаємовідносин в Кривому розі.   



 У тому числі, опису заходів, що вживаються в цьому питанні структурним підрозділом виконкому міськради - управлінням земельних ресурсів.

Як зазначив у своєму виступі Андрій Гальченко, важливою подією у сфері земельних питань є прийняття міською радою рішення "Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Кривого Рогу". Згідно з цим рішенням, базова вартість землі у місті становить відтепер 240,05 гривень / метр квадратний. Таке рішення було прийнято "з метою забезпечення соціально-економічного розвитку міста та на підставі Закону України "Про оцінку земель", за статтею 18 якого, нормативна грошова оцінка земель проводиться не рідше одного разу на 5-7 років. Справа в тому, що попередня грошова оцінка земель була виконана за станом на 1 січня 2004 року, так що першого січня 2011 року закінчувався граничний термін її дії.

Однак для суб’єктів господарювання в місті такий різкий стрибок вартості покупки або оренди криворізької землі місцева влада зробили для криворізьких підприємців не таким болючим.

Міська рада вирішила застосувати поетапне впровадження нової грошової оцінки, визначивши з 1 червня 2010 року базову вартість земель міста у розмірі 150 грн. / м. кв., що лише на 37% більше (109,49 грн. / м. кв.), - розповів Андрій Володимирович. - В даний час продовжується робота по адаптації нової грошової оцінки до земельних відносин між міською радою та суб’єктами господарювання. Вона полягає в корекції діючих договорів оренди та податкових зобов’язань землекористувачів у зв’язку зі зміною нормативної вартості земельних ділянок, які знаходяться у користуванні.

Впровадження нової грошової оцінки земель дозволило вже до 1 жовтня 2010 року забезпечити надходження до міського бюджету коштів від оплати за землю в розмірі 183 400 000 гривень, що на 33,5 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

Вартість землі в Кривому розі скоро зросте з 150 до 240 гривень за метр


Новини Статті Аналітика
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Олімпійський" подорожчав майже на 8 мільйонів гривень Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Азаров хоче збільшити орендну плату за землю Азаров хоче збільшити орендну плату за землю Агро-бізнес України чекає на інвестиції Агро-бізнес України чекає на інвестиції I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Львівський аеропорт подорожчав удвічі Львівський аеропорт подорожчав удвічі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті