Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 14:23 | London, Apr 23 12:23 | New York, Apr 23 08:23
Shanghai, Apr 23 20:23 | Tokyo, Apr 23 21:23 | Sydney, Apr 23 23:23

В Україні курс євро до 2011 року коштуватиме 12,5 грн.

В Україні курс євро до 2011 року коштуватиме 12,5 грн.




15 жовтня 2010 в 09:37 - Оксана Кадай-Гриців


В Україні курс євро до 2011 року коштуватиме 12,5 грн.

За минулий тиждень (період з 7 по 14 жовтня) євро на міжбанку незначно подорожчало - з 11,09 до 11,18 грн. за євро (ціна покупки). Якщо враховувати, що ще на початку вересня євро в Україні купували дешевше 10 грн., То ажіотаж навколо європейської валюти можна легко пояснити.  



Після того як курс євро виріс з 10 до 11 грн., кількість охочих інвестувати гроші в євро зросла. Юридичні особи, а перш за все населення, все більш активно скуповують євро. Позначається ефект очікування. Люди чекають, що євро буде і далі дорожчати на світовому фінансовому ринку і, як наслідок, його вартість виросте і в Україні. На поточний момент курс євро-долар складає 1,4, а аналітики і ринок вже говорять, що курс 1,45 не за горами. Якщо це відбудеться, то євро в Україні буде коштувати 11,5 грн. У той же час долар в Україні до кінця року навряд чи подорожчає більше ніж до 8 грн. / $. Тому на поточний момент євро, на відміну від долара, це просто-таки знахідка для валютних спекулянтів.
Варто відразу обмовитися, що швидше за все, курс євро буде значно коливатися. Зараз у спекуляції з євро грає весь світ, що робить його вартість дуже волатильною. Не виключено, що в найближчі місяці ми побачимо зниження курсу євро-долар на FOREX до 1,31-1,35. Це означає, що в Україні ми можемо побачити євро за 10,5-10,7 грн. Але в цілому на світовому ринку євро має більше більше фактів до зростання, ніж до падіння.
Очікується, що в 2011 році євро буде ще дорожче щодо долара (до 1,55), це означає, що в Україні його ціна досягне 12,3-12,5 грн.
Головна причина зростання курсу євро на світовому фінансовому ринку - це "валютна війна", в яку все більше і більше втягуються розвинені країни світу. Фактично процес девальвації курсу долара по відношенню до євро - це реакція світового ринку на очікувану чергову емісію долара для підтримки економіки США. Очікується, що на початку листопада уряд США може прийняти рішення про емісію $ 1 трлн. з метою фінансування дефіциту держбюджету і покриття збитків від наслідків кризи. Якщо це відбудеться, то долар буде і далі девальвувати по відношенню до євро і, як результат, євро по відношенню до гривні буде дорожчати. У цій ситуації треба враховувати ту обставину, що ЄС не дуже зацікавлений у подальшому процесі девальвації долара по відношенню до євро. Можна очікувати, що керівництво Євросоюзу постарається прийняти відповідні заходи, щоб зупинити процес девальвації долара. Хоча можливості ЄС у цьому напрямку обмежені.
На відміну від США, центробанк і уряди ЄС побоюються здійснювати істотні емісійні вливання, тому що вони бояться, що інфляція може ще більше погіршити ситуацію в економіках цих країн. Ще більше в девальвації долара не зацікавлений Китай. Завдяки дешевому юаню китайська економіка вдало пережила світова криза, і тепер вона не хоче втрачати свої позиції. У зв’язку з цим відбувається негласне змагання між Китаєм і США: хто буде мати саму дешеву валюту.
 

В Україні курс євро до 2011 року коштуватиме 12,5 грн.


Новини Статті Аналітика
Нацбанк у вівторок продав на міжбанку 100 мільйонів доларів Нацбанк у вівторок продав на міжбанку 100 мільйонів доларів НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
НБУ випустив в обіг 4,1 мільярда гривень для викупу іноземної валюти НБУ випустив в обіг 4,1 мільярда гривень для викупу іноземної валюти Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Нацбанк має намір лібералізувати торги валютою на міжбанку Нацбанк має намір лібералізувати торги валютою на міжбанку Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Обсяг операцій на міжбанку України в лютому склав $19 млрд. Обсяг операцій на міжбанку України в лютому склав $19 млрд. Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укрнафта" продала на міжбанку нафти на 1 млрд. грн. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті