Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:53 | London, Apr 20 03:53 | New York, Apr 19 23:53
Shanghai, Apr 20 11:53 | Tokyo, Apr 20 12:53 | Sydney, Apr 20 14:53

В 2011 році сільське господарство в Одеському регіоні отримає близько 100 млн. грн.



19 листопада 2010 в 10:39 - Уляна Роїк


В 2011 році сільське господарство в Одеському регіоні отримає близько 100 млн. грн.

Рівень промислового виробництва в Одеському регіоні за 10 місяців поточного року виріс на 7,1%. Втім, ця позитивна тенденція відстає від середньоукраїнського рівня на 3,6%.  



За словами начальника Головного управління економіки Одеської обласної державної адміністрації Олега Муратова, найбільшого приросту економіка регіону досягла в сільському господарстві. Тут позитивна динаміка спостерігається на рівні 8,5%, хоча загальнодержавний показник - негативний. Економіст пояснює хорошу тенденцію в агропромисловому комплексі регіону дотуванням галузі з боку обласного бюджету. На думку Олега Муратова, всі необхідні висновки зроблені і вже в 2011 році з обласного бюджету на сільське господарство планується виділити близько 100 млн. грн., що в 2 рази більше, ніж у нинішньому році.

Серйозні зміни в наступному році очікують цукрову промисловість. Обласна влада має намір докласти максимум зусиль для відродження двох великих цукрових заводів у місті Котовську та смт Зеленогірському Любашівського району. Перший завод поліорієнтований: його потужності розраховані на переробку не тільки вирощеної в регіоні цукрових буряків, а й одержанні солодкого продукту з сирцю цукрової тростини, що поставляється з країн Латинської Америки.

Нині заводи законсервовані, оскільки концерн "Інсахарпром", у складі якого перебувають підприємства проходить процедуру банкрутства.

Щоправда, механізм відроджень великих для АПК області підприємств поки що не визначений. За словами начальника економічного управління облдержадміністрації Олега Муратова, зараз ведуться переговори з банками. Хоча, для реалізації проекту можуть бути залучені й іноземні інвестори.

Є перспективи і у найбільшого в регіоні Балтського молочно-консервного комбінату дитячого харчування. Вже в лютому підприємство почне функціонувати на повну потужність. Комбінат простоює вже два роки. За словами Олега Муратова, головна проблема цього підприємства - брак молочної сировини. Для відновлення молочного стада в наступному році з обласного бюджету буде виділено близько 100 млн. гривень.

Крім агропромислового комплексу, реанімується після фінансово-економічної кризи і будівельна галузь. У регіоні в період з вересня по листопад обсяги будівельних робіт збільшились на 41%. Це пов‘язано і з освоєнням бюджетних коштів, в тому числі, на будівництво доріг. За словами Олега Муратова, складністю в галузі залишається те, що в регіоні нове житло не будується - мова йде про добудову розпочатого раніше. Одна з причин двоякої ситуації в будівельній галузі - відмова банків від видачі іпотечних кредитів.

А ось зовсім негативні результати - у транспортній сфері. Так, через запровадження квот на експорт зерна, вантажообіг знизився на 8%. За словами начальника Головного управління економіки Одеської облдержадміністрації Олега Муратова, в цілому по країні цей показник становить 4%. Найгірші показники в портах регіону - мінус 9%. Всього за 10 місяців 2010 року докерами було перевалено 70 млн. т вантажів. Морський торговий порт "Південний" залишився на позиціях минулого року, Одеський - на 9% менше, Іллічівський - на 10%. А Ізмаїльський показав зростання на 35% - за рахунок вантажів, які перейшли з Ренійського порту, де зниження досягло 20%.

 

В 2011 році сільське господарство в Одеському регіоні отримає близько 100 млн. грн.


Новини Статті Аналітика
Прибутковість сільського господарства України можна збільшити у 14 разів Прибутковість сільського господарства України можна збільшити у 14 разів ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ НА РІВНІ РЕГІОНУ ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ НА РІВНІ РЕГІОНУ Креатив Груп - Аналитика от ИГ Сократ Креатив Груп - Аналитика от ИГ Сократ
Азаров заявив, що продаж сільгоспземель буде передбачати певні обмеження Азаров заявив, що продаж сільгоспземель буде передбачати певні обмеження ПРО ФОРМИ ОБ’ЄДНАНЬ ПІДПРИЄМСТВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ ПРО ФОРМИ ОБ’ЄДНАНЬ ПІДПРИЄМСТВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Річне промислове виробництво у ФРН зросло на 12,5% Річне промислове виробництво у ФРН зросло на 12,5% Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Експерт стверджує, що подорожчання харчів обійдеться українцям у 25 млрд. грн. Експерт стверджує, що подорожчання харчів обійдеться українцям у 25 млрд. грн. Інноваційний розвиток аграрних підприємств Миколаївської області Інноваційний розвиток аграрних підприємств Миколаївської області Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Будівельна галузь в січні 2011 р. зросла на 6,1% Будівельна галузь в січні 2011 р. зросла на 6,1% Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті