Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 06:28 | London, Apr 20 04:28 | New York, Apr 20 00:28
Shanghai, Apr 20 12:28 | Tokyo, Apr 20 13:28 | Sydney, Apr 20 15:28

Уряд упорядкує біржовий товарний ринок країни

Уряд упорядкує біржовий товарний ринок країни
Теги: уряд
Рейтинг: 0
Голосів: 0




30 березня 2011 в 17:20 - Роман Зайцев


Уряд упорядкує біржовий товарний ринок країни

Кабінет міністрів має намір доручити низці міністерств і відомств розробку заходів щодо удосконалення законодавчого забезпечення діяльності біржового товарного ринку країни. Про це йдеться у проекті відповідного урядового розпорядження.



Згідно із документом, зокрема, Міністерство аграрної політики і продовольства, Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Міністерство юстиції до серпня 2011 року мають підготувати концепцію розвитку біржового товарного ринку.

Також у цей же термін планується вирішити питання державного регулювання біржового товарного ринку, підготувати зміни до закону "Про товарну біржу".


Уряд також підготував доручення щодо внесення змін до низки інших законів.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту розпорядження, товарні біржі в Україні не мають статусу фінансових інститутів, які повинні забезпечувати оптимізацію цін на товарні активи і механізми страховки ризиків цінових коливань для учасників ринку, як це передбачено світовою законодавчою практикою.

"Недосконалість законодавства, що визначає принципи держрегулювання діяльності товарних бірж, призводить до неможливості встановлення вимог до діяльності бірж і відсутності механізмів контролю за такою, що призвело до створення в Україні близько 600 товарних бірж, тоді як в США діє близько 30 товарних бірж, у Великобританії - п‘ять", - підкреслюється в документі.

Як наслідок, ринок товарних бірж країни не виконує свої основні функції - гарантування виконання зобов‘язань за біржовими контрактами, що тягне незацікавленість учасників товарного обігу здійснювати торгові операції на біржах, наголошується в тексті записки.

"Таким чином, товарні біржі часто займаються проведенням аукціонів з реалізації державних активів, тоді як в країні не розвиваються механізми сучасної біржової торгівлі з використанням деривативною торгівлі, зокрема ф‘ючерсів і опціонів", - говориться в документі.

Уряд упорядкує біржовий товарний ринок країни


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті