Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 19:07 | London, Apr 23 17:07 | New York, Apr 23 13:07
Shanghai, Apr 24 01:07 | Tokyo, Apr 24 02:07 | Sydney, Apr 24 04:07

Уряд спрощує процедуру започаткування бізнесу



17 лютого 2011 в 12:18 - Ілона Чіркова


Уряд спрощує процедуру започаткування бізнесу

На засіданні Уряду України було розглянуто комплексний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту".



Цей законопроект найближчим часом буде внесений на розгляд парламенту.

Про це Перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Вадим Копилов повідомив на брифінгу в Києві.

Цим проектом закону  пропонується надати суб‘єктам господарювання можливість розпочати свою діяльність на підставі модельного статуту, який регламентуватиме їх правовий статус, права та обов’язки, а також регулюватиме відносини, пов’язані з створенням, управлінням та господарською діяльністю таких осіб.

Перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Вадим Копилов підкреслив те, що вони мали ускладнені процедури щодо започаткування власної справи.

Також вів додав, що цим проектом закону уряд хоче виправити це становище.

За його словами, згідно з діючою сьогодні системою потрібно підготувати установчі документи та здійснити їх державну реєстрацію. А цей законопроект пропонує надати можливість реєструватися та провадити свою діяльність на підставі модельного статуту, який  не є установчим документом, а буде затверджуватися Кабінетом Міністрів України.

Вадим Копилов відзначив, що цей законопроект є продовженням роботи по дерегуляції економічної діяльності в Україні.

Він нагадав, що Президент України в своїй програмі наголошував на важливості створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

За його словами, минулого року зроблено значну кількість кроків у цьому напрямку, серед яких спрощення умов ліцензування та скорочення кількості видів економічної діяльності, що ліцензуються.

За словами Першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, дерегуляційні заходи також передбачають перехід в системі технічного регулювання до ризикоорієнтованої системи нагляду за нехарчовими товарами.

Йдеться про усунення обтяжливого для суб‘єкта господарювання контролю за процесом виробництва, а також дублюючого контролю з боку різних видів органів влади та перехід до контролю на відповідність технічним регламентам.

Вадим Копилов також зазначив, що в дозвільній системі запроваджено декларативний принцип здійснення господарської діяльності, а у сфері державного нагляду та контролю було введено норму, що у  складі одного органу виконавчої влади може бути лише одна інспекція.

Контролюючі органи загалом було значно скорочено, заявив він.

Уряд спрощує процедуру започаткування бізнесу


Новини Статті Аналітика
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Кабмін дозволив Кабмін дозволив "Укренерго" позичити 175 мільйонів Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Уряд змінює порядок реєстрації безробітних Уряд змінює порядок реєстрації безробітних Можливість заробити на группон-сайтах Можливість заробити на группон-сайтах I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Кабмін збільшив статутний капітал Кабмін збільшив статутний капітал "Нафтогазу" на 5 млрд грн. Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті