Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:57 | London, Apr 25 14:57 | New York, Apr 25 10:57
Shanghai, Apr 25 22:57 | Tokyo, Apr 25 23:57 | Sydney, Apr 26 01:57

У грудні АМКУ знову розгляне роумінгові тарифи вітчизняних мобільних операторів

У грудні АМКУ знову розгляне роумінгові тарифи вітчизняних мобільних операторів




1 грудня 2010 в 11:25 - Уляна Роїк


У грудні АМКУ знову розгляне роумінгові тарифи вітчизняних мобільних операторів

 АМКУ у вересні порекомендував українським операторам привести ціни на роумінг до економічно обгрунтованого рівня і попросив надати розрахунки собівартості тарифів протягом двох місяців. У відомстві кажуть, що, якщо оператори обгрунтують поточні ціни на роумінг, комітет не зможе змусити їх знизити тариф.



В Антимонопольному комітеті відзначають, що тарифи на дзвінки для українських абонентів, що знаходяться в Європі, у кілька разів вищі за європейські. Попереднє дослідження, проведене АМКУ, показує, що роумінг усередині Євросоюзу дійсно обходиться дешевше європейцям, ніж українцям. Але при найближчому розгляді ситуація не така однозначна. Існуючі в Євросоюзі роумінгові тарифи поширюються тільки на країни єврозони. Тарифи на роумінг за межами Євросоюзу, які встановлюють європейські оператори, або можна порівняти, або вище тарифів українських операторів.

Так, голландець, перебуваючи у роумінгу у Франції чи Німеччині, платить за хвилину дзвінка додому 46 євроцентів, а за вхідний дзвінок - 18 євроцентів. Але за межами Євросоюзу вартість хвилини дзвінка в Європу у три-шість разів вище і досягає до 2,6 євро. Це більше, ніж платять за зв‘язок українці, перебуваючи в Європі (1,5-2 євро).

Аналогії та порівняння з "домашнім" роумінгом у Європі не можна застосовувати до України, тому що українські та європейські оператори працюють в істотно різних економічних і регуляторних умов. Вартість мобільного зв‘язку в Україні істотно нижче, ніж у Європі. (Для порівняння: середня вартість хвилини розмови для абонента в Україні становить всього 1 євроцент в порівнянні з 12 євроцентами в Європі.)

Ціни ж, за якими українські оператори платять європейцям за організацію роумінгу своїх абонентів в Європі, сильно відрізняються від цін, за якими європейські оператори розраховуються між собою. Після того як Європарламент ввів жорстке регулювання ставок на роумінг усередині Європи для європейських операторів, ті підняли ставки для операторів країн, що не входять до Євросоюзу. А значить, роумінг в Європі для абонентів інших країн за визначенням не може бути низьким.

Основним чинником формування тарифів представники стільникових компаній називають ставку, яку встановлює їхній закордонний роумінг-партнер при обробці дзвінків з сім-карти українця.

Європейська практика

Єврокомісія ще влітку 2007 року встановила єдиний для ЄС граничний тариф на роумінг, обваливши таким чином ринкові розцінки на 50-70%. Більш того, роумінг-ціни в Європі тепер вручну знижуються щорічно. Зараз ставка вихідних дзвінків у країнах ЄС становить 0,43 євро, а вхідних - 0,19 євро. Подбали там і про вартість sms (ціна в межах ЄС не повинна бути більше 0,11 євро) та мобільного Інтернету (максимум 1 євро за 1 оптовий мегабайт). Здешевлення продовжиться до літа 2011 року, коли вихідний дзвінок буде коштувати 0,35 євро, а вихідний - 0,15.

 

У грудні АМКУ знову розгляне роумінгові тарифи вітчизняних мобільних операторів


Новини Статті Аналітика
Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Критерії та чинники формування інноваційного ландшафту Карпатського єврорегіону Критерії та чинники формування інноваційного ландшафту Карпатського єврорегіону Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Огляд європейських ринків за 18.03.2011. Тиждень завершився на мажорній ноті Огляд європейських ринків за 18.03.2011. Тиждень завершився на мажорній ноті
Посуха у Європі загрожує черговим зростанням цін на продукти Посуха у Європі загрожує черговим зростанням цін на продукти Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд європейських ринків за 14.03.2011. Події в Японії визначають характер торгів в Європі Огляд європейських ринків за 14.03.2011. Події в Японії визначають характер торгів в Європі
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд європейських ринків за 17.02.2011. Несміливе зростання Огляд європейських ринків за 17.02.2011. Несміливе зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті