Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 16:48 | London, Apr 20 14:48 | New York, Apr 20 10:48
Shanghai, Apr 20 22:48 | Tokyo, Apr 20 23:48 | Sydney, Apr 21 01:48

Тігіпко зізнався, що бідніші за Україну тільки Молдова і Албанія

Тігіпко зізнався, що бідніші за Україну тільки Молдова і Албанія
Рейтинг: 0
Голосів: 0




7 грудня 2010 в 15:47 - Роман Зайцев


Тігіпко зізнався, що бідніші за Україну тільки Молдова і Албанія

В уряді стверджують, що непопулярні реформи необхідні країні, хоча й визнають, що позитивний результат вони дадуть не одразу. Україні потрібно продовжувати непопулярні економічні реформи, оскільки зволікання веде до занепаду економіки та зубожіння населення. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко.



Урядовець запевнив, що для нього економічні перетворення в країні важливіші за політичний рейтинг. "Країна відстає, відстає і відстає. Пенсії все нижче і нижче. Бідніші за нас тільки Молдова і Албанія. Всі країни рухаються вперед, а ми всі боїмося за свій рейтинг", - обурився Тігіпко.

За його словами, реформи, які ініціює чинна влада, дадуть результат не одразу, а через певний час, і саме тоді їх треба буде оцінювати.

"Але я просто розумію як економіст, що тут прямий зв’язок проведення цих популярних або непопулярних реформ з пенсіями і заробітною платою. Для мене це точка і аксіома. Це питання: чи зможу я якимсь чином пояснити і одержати значну підтримку. Я скажу відверто, рідко кому на початку реформ вдавалося (одержати підтримку)... Якби була можливість проводити популярні реформи, і це давало б результат - немає проблем. Але питання зараз стоїть так: або реформи, або рейтинги", - заявив Тігіпко.

За його словами, ситуація у ряді країн підтверджує, що проведення непопулярних реформ не означає втрату політичного рейтингу. Як приклад він навів Грецію, де соціалісти провели непопулярні реформи і перемогли на парламентських виборах, Швецію, де правоцентристи збільшили пенсійний вік і також отримали перемогу на парламентських виборах, Грузію, де були проведені, за словами Тігіпка, "не дуже прості для населення" реформи, проте владу підтримали на місцевих виборах.

Нагадаємо, уряд незабаром планує розпочати пенсійну реформу: перший почне етап реалізовуватися вже в грудні цього року.

Кабінет міністрів планує до 10 грудня передати у Верховну раду проект закону про пенсійну реформу, аби виконати умову Міжнародного валютного фонду і отримати до кінця року транш у розмірі $1,6 млрд.

Згідно з текстом оновленого меморандуму між Кабміном та МВФ, пенсійний вік для жінок має зрости з 55 до 60 років.

Крім того, розробники пенсійної реформи припускають, що підвищення пенсійного віку на п‘ять років, тобто до 65, може торкнутися і чоловіків.

Тігіпко зізнався, що бідніші за Україну тільки Молдова і Албанія


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Світовий банк лякає Україну негараздами Світовий банк лякає Україну негараздами Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ МВФ на шляху до реформування МВФ на шляху до реформування ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті