Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 06:30 | London, Apr 25 04:30 | New York, Apr 25 00:30
Shanghai, Apr 25 12:30 | Tokyo, Apr 25 13:30 | Sydney, Apr 25 15:30

Податковий кодекс обійдеться Україні в чотири мільярди

Податковий кодекс обійдеться Україні в чотири мільярди




3 вересня 2010 в 14:50 - Роман Зайцев


Податковий кодекс обійдеться Україні в чотири мільярди

В результаті реформи податкового законодавства на першому етапі держбюджет втратить понад 4 млрд. гривень, однак згодом ця сума буде компенсована.  



Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, представляючи у Києві проект Податкового кодексу.

"Ну ось податок на прибуток. Зменшення ставки призведе до втрати 4 мільярди - велика сума. Звільнення від податку на прибуток легкої промисловості - призведе чи ні? Якщо у нас немає легкої промисловості - значить і втрат не буде. Але якщо щось запрацює - підуть відрахування до бюджету"", - зазначив він.

"Ми ж розраховуємо, що бізнес по-партнерськи поставиться до держави - буде виходити з "тіні" і буде платити знижені податки. Це повинно привести до компенсації", - наголосив він.

Як приклад, прем’єр навів скасування прогресивної ставки податку на доходи у 2004 році.

"Ми різко знизили ставку податку на доходи фізосіб. Там була пропорційна шкала. Ми встановили 13%. Так, ми перші два квартали отримали зниження доходів бюджету. Але в третьому і четвертому кварталі повністю відновилися ці втрати за рахунок того, що стали активніше платити податок на доходи", - пояснив Азаров.

"Ми розраховуємо і сьогодні на цей ефект", - наголосив він.

Як відомо, Кабінет міністрів у проекті Податкового кодексу пропонує ввести нульовий податок на додану вартість для операцій з металобрухтом, зерном, технічними культурами і лісом. Також не будуть платниками ПДВ юридичні, консалтингові та аудиторські фірми.

Одночасно ставка ПДВ для інших галузей економіки буде знижуватися.

Податковий кодекс обійдеться Україні в чотири мільярди


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті