Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 09:57 | London, Apr 19 07:57 | New York, Apr 19 03:57
Shanghai, Apr 19 15:57 | Tokyo, Apr 19 16:57 | Sydney, Apr 19 18:57

Економіка України

RSS стрічка

 

Рахункова палата вважає, що уряду не вдасться наповнити казну

Всупереч оптимістичним заявам уряду, доходи загального фонду бюджету в 2010 році не будуть виконані приблизно на 10 млрд. гривень, спрогнозували в Рахунковій палаті.

 

10 вересня 2010 в 14:25  Економіка України.  
 
В Україні створять вітчизняний пасажирський вертоліт

Українські авіазаводи розробляють власний пасажирський вертоліт на 12 місць. Цей проект може обійтися Україні в $500 млн. Про це повідомив голова ради директорів моторобудівної компанії "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв.

 

10 вересня 2010 в 13:16  Літакобудування.  
 
Уряд планує продати дві енергогенеруючі компанії до кінця року

Уряд планує продати дві енергогенеруючі компанії до кінця року. У той же час Міністр палива та енергетики не став уточнювати, про які дві з чотирьох підконтрольних державі компанії йдеться.

 

10 вересня 2010 в 13:10  Енергетика.  
 
До десятки найбільших компаній Центральної та Східної Європи за рівнем доходу увійшли

До десятки найбільших компаній Центральної та Східної Європи за рівнем доходу увійшли "Метінвест", "Нафтогаз" та "Укрзалізниця". Рейтинг ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи проводився серед компаній з 18 країн регіону міжнародною аудиторсько-консалтинговою компанією "Делойт", повідомляє офіційний сайт компанії.

 

10 вересня 2010 в 11:40  Економіка України.  
 
Росія назвала газові родовища, які готова передати спільному підприємству

Заступник голови ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв заявив, що у разі створення спільного підприємства з НАК "Нафтогаз України" Росія готова зі свого боку внести Астраханське газове родовище і деякі родовища на півострові Ямал.

 

 
Курс української гривні може впасти на 20%

Відповідно до Commerzbank AG, курс української гривні може впасти принаймні на 20 відсотків по відношенню до долара, якщо Міжнародний валютний фонд спонукатиме країну до більш гнучкого обмінного курсу, а банки і підприємства конвертуватимуть відставання у валюті.

 

9 вересня 2010 в 18:07  Економіка України.  
 
Україна і Японія мають намір спільно створювати наносупутники

Національне космічне агентство України (НКАУ) і Токійський університет підпишуть угоду про сумісне створення наносупутників на міжнародному авіакосмічному салоні "Авіасвіт-ХХІ", який пройде з 30 вересня по 4 жовтня під Києвом. Про це повідомив сьогодні радник генерального директора НКАУ Едуард Кузнецов під час круглого столу в рамках підготовки до виставки.

 

9 вересня 2010 в 17:45  Ракетобудування.  
 
У Азарова запланували 4,5% росту ВВП наступного року

В Україні зростання реального ВВП в 2011 році складе 4,5%. Така інформація міститься в основних положеннях проекту держбюджету на 2011 ріку, який був презентований в ході засідання Ради регіонів.

 

9 вересня 2010 в 17:30  Економіка України.  
 
Стельмах вважає, що українська економіка вийшла з рецесії

Голова Національного банку Володимир Стельмах вважає, що українська економіка вийшла з рецесії. Про це він заявив 9 вересня, передає видання "Дзеркало тижня".

 

9 вересня 2010 в 17:15  Економіка України.  
 
Україна та Бразилія запустять у 2012 р. японський супутник ракетою

Перший запуск української ракети "Циклон-4" із бразильського космодрому Алкантара намічено на першу половину 2012 р. з японським супутником "Жасмин".

9 вересня 2010 в 16:15  Ракетобудування.  
 
Губернатор Хмельниччини хоче примусити аграріїв збирати два врожаї на рік

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха вважає, що у аграріїв краю є усі можливості, щоб збирати два урожаї на рік. Про це він повідомив у програмі "Акценти" на обласному телебаченні "Поділля-центр".

 

 
Рейтинг конкурентоздатності України знову знизився

Світовий економічний форум розрахував індекси конкурентоспроможності для 139 країн світу, в яких враховуються різні складові інвестиційного клімату.

 

9 вересня 2010 в 13:55  Економіка України.  
 
У серпні ЗАЗ скоротив виробництво на 24%

ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" (ЗАЗ), один з найбільших українських автовиробників, що входить до корпорації "УкрАВТО", в серпні 2010 року випустив 3581 автомобіль, що на 24,2% менше, ніж у серпні 2009 року.

 

9 вересня 2010 в 13:24  Машинобудування.  
 
В Україні ціна на енергетичне вугілля до кінця 2010 р. не підвищиться

В Україні ціна на енергетичне вугілля до кінця 2010 р. не підвищиться. Про це повідомив міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко.

 

9 вересня 2010 в 13:10  Енергетика.  
 
Україна активізує роботу з розробки газових родовищ на шельфах Чорного та Азовського морів

Україна активізує роботу з розробки газових родовищ на шельфах Чорного та Азовського морів, де знаходяться основні запаси газу в країні. Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Міністерства палива та енергетики України.

 

 
Тайланд має намір придбати в України 100 бронетранспортерів

Уряд Таїланду має намір придбати в України 100 бронетранспортерів у межах міжурядового контракту, передає ВВС з посиланням на тайське видання The Nation.

 

 

ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" повідомило про отримання ПДВ облігацій згідно заявці на відшкодування заборгованості по ПДВ, накопиченій станом на 1 травня 2010 р. Про це повідомляє сьогодні прес-служба підприємства.

 

8 вересня 2010 в 17:09  Металургія.  
 
В

Заступник голови ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв заявив, що у разі створення СП з НАК "Нафтогаз України" попередньо ставиться питання про можливу передачу Україні кількох родовищ.

 

 
НЗФ ввів в експлуатацію дробильно-сортувальний комплекс № 1

Нікопольський завод феросплавів (м. Нікополь, Дніпропетровська обл.) ввів в експлуатацію дробильно-сортувальний комплекс № 1 в цеху виробництва феросплавів. Про це повідомили на підприємстві.

 

8 вересня 2010 в 15:10  Металургія.  
 

АК "Київенерго" перерахувала 1 млрд 444,774 млн грн ДК "Газ України" як розрахунки за спожитий газ. Про це повідомляє департамент корпоративних комунікацій АК "Київенерго".

 

8 вересня 2010 в 14:55  Енергетика.  
 
Кабмін постановив утворити ДП

Кабмін постановив утворити ДП "Державна продовольчозернова корпорація України" віднесенням його до сфери управління Міністерства аграрної політики. Про це йдеться у постанові Кабміну № 764 від 11 серпня 2010 р.

 

 
Мінвуглепром і Китайський банк розвитку підписали угоду з фінансового співробітництва

Міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко та представник Державного банку розвитку КНР Чень Юань підписали рамкову угоду з фінансового співробітництва між Міністерством вугільної промисловості та Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Мінвуглепрому.

 

 
Україна, Польща та Литва поговорять про енергобезпеку

Енергетична безпека стане одним з головних питань тристоронньої міжпарламентської Асамблеї "Україна - Польща - Литва", що відбудеться 7-8 жовтня. Про це сьогодні повідомила голова Сейму Литовської Республіки Ірена Дягутене в інтерв'ю журналістам за результатами зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

 

7 вересня 2010 в 14:55  Енергетика.  
 
Росіяни збудують в Україні завод з виробництва ядерного палива

Російський державний концерн "ТВЕЛ" переміг в конкурсі на будівництво в Україні заводу з виробництва ядерного палива. Про це повідомила помічник представника американської компанії Westinghouse в Києві Світлана Меркулова.

 

7 вересня 2010 в 10:45  Енергетика.  
 
Газові переговори мiж Україною та Росiєю можуть вiдбутися вже цього мiсяця

Переговори мiж Україною та Росiєю з газового питання на найвищому рiвнi можуть вiдбутися вже цього мiсяця, припускає посол Росії в Українi Михайло Зурабов.

 

 
Україна готова віддати Іраку перший Ан-32

Україна готує на вересень поставку до Іраку першого легкого транспортного Ан-32, побудованого на потужностях серійного заводу "Антонов".

 

 
Ахметов поглинає

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова збільшив свою частку в структурі акціонерного капіталу ВАТ "Київенерго" з 6,1% до 24,9%. Про це повідомив департамент корпоративних комунікацій холдингу.

 

6 вересня 2010 в 14:36  Енергетика.  
 

"Нафтогаз України" домовився з російським банком "ВТБ капітал ПЛС" про кредит у розмірі 400 мільйонів доларів. Про це повідомили у Міністерстві економіки.

 

 
Україна збільшила свої золотовалютні резерви

Міжнародні золотовалютні резерви України в серпні виросли на 5,9%, або на 1,816 млрд. доларів до 32,692 млрд. доларів. Про це повідомляє Національний банк України.

 

6 вересня 2010 в 13:43  Економіка України.  
 
Мінприроди виставить на аукціон 12 дозволів на надрокористування

Міністерство охорони природного навколишнього середовища виставило на перший в поточному році аукціон 12 спеціальних дозволів (ліцензій) на надрокористування. Про це сказано в офіційному повідомленні Мінприроди, опублікованому в газеті "Урядовий кур’єр".

 

6 вересня 2010 в 13:31  Економіка України.  
 
Експерти вважають, що експорт українських зернових скоротиться на третину

На 31 серпня українські фермери зібрали близько 30 млн тонн зерна (переважно, пшеницю та ячмінь) з площі приблизно 12 млн га.

 

 
Французи побудують на Миколаївщині вітроелектростанцію

В Березанському районі Миколаївської області розпочато втілення інвестиційного проекту "Тілігульська вітрова електростанція". Голова облдержадміністрації Микола Круглов зустрівся з генеральним директором компанії "Filasa international" Бернаром Ескіролєм (Франція) та директоромпідприємства-представника компанії в Україні ТОВ "Крим-Еол" Олександром Вангелієм з приводу погодження презентації проекту, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 

6 вересня 2010 в 12:26  Енергетика.  
 
В Податковому кодексі передбачена норма про єдиний податок для малого бізнесу з річною виручкою не більше 300 тис. грн

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Податковому кодексі передбачена норма про єдиний податок для малого бізнесу з річною виручкою не більше 300 тис. грн. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

 

6 вересня 2010 в 10:06  Економіка України.  
 
Азаров заявив, що Податковим кодексом передбачена лібералізація податкового законодавства

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Податковим кодексом передбачена загальна лібералізація податкового законодавства. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

 

6 вересня 2010 в 09:53  Економіка України.  
 
Азаров заявив, що Податковий кодекс буде прийнятий в вересні, а новий бюджет не пізніше листопада

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Податковий кодекс буде прийнятий в вересні, а бюджет на 2011 г. - не пізніше листопада. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

 

6 вересня 2010 в 09:40  Економіка України.  
 
Україна може надати Росії спільний контроль над трубопроводами за скорочення ціни на газ

За словами прем’єр-міністра Миколи Азарова, Україна готова надати Росії спільний контроль над трубопроводом в південно-східній Європі в обмін на доступ до природного газу.

 

 
Кабмін має намір обкласти податком депозити і нерухомість

Уряд України пропонує обкласти податком депозити і нерухомість, а ставку ПДВ знизити до 17%. Відповідні норми закладені в проекті Податкового кодексу (ПК), представленому сьогодні прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

 

3 вересня 2010 в 16:05  Економіка України.  
 
Податковий кодекс обійдеться Україні в чотири мільярди

В результаті реформи податкового законодавства на першому етапі держбюджет втратить понад 4 млрд. гривень, однак згодом ця сума буде компенсована.

 

3 вересня 2010 в 14:50  Економіка України.  
 
Азаров обіцяє українцям найнижчі податки в Європі

Новий податковий кодекс встановить в Україні один з найбільш інвестиційно привабливих режимів у Європі, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

 

3 вересня 2010 в 13:51  Економіка України.  
 
В українських портах гниє 1 млн. тонн зерна

На сьогоднішній день в українських портах заблоковано майже 1 млн. тонн зерна. Про це говориться в повідомленні Міжнародної асоціації по торгівлі зерном і кормами (GAFTA).

 

 

НАК "Нафтогаз України" з 1 вересня припинила експорт газу до Польщі. Про це повідомляє прес-служба компанії.

 

 
Інфляція в 2010 р. складе трохи більше 10%, зростання ВВП - 4%

В Україні споживча інфляція в 2010 р. може трохи перевищити 10%, реальний ВВП може вирости на 4%. Про це йдеться в прогнозі Національного банку.

 

3 вересня 2010 в 10:25  Економіка України.  
 
Нафтогаз розпочав видобуток нафти в Єгипті

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" видобула перші 100 тис. барелів (13,5 тис. тонн) нафти в Єгипті.

 

 
Аеропорт

Під час візиту Президента України Віктора Януковича в Китайську Народну Республіку підписана угода про фінансування будівництва залізничного пасажирського повідомлення м. Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" і будівництва інших інфраструктурних об'єктів аеропорту. Про це повідомив керівник робочої групи по підготовці національних проектів Владислав Каськив, який знаходиться зараз з Президентом в Китаї.

 

2 вересня 2010 в 17:25  Економіка України.  
 
Україна збирається позичити у Китаю $2 млрд.

Україна має намір просити кредит у Китаю у розмірі 2 млрд грн. На ці гроші Кабмін збирається закупити 3 тис. нових автомобілів швидкої допомоги, а також здійснити закупівлі якісного спецодягу та сучасних засобів зв'язку для машин швидкої допомоги.

 

2 вересня 2010 в 10:47  Економіка України.  
 
Кабмін затвердив перелік видів діяльності, для яких необхідні дозволи

Кабінет міністрів України затвердив перелік видів господарської діяльності, для ведення яких необхідно одержати дозволи. Про це повідомила прес-служба Держкомпідприємництва.

 

31 серпня 2010 в 17:23  Економіка України.  
 
У 2010 році експорт соняшникової олії з України становитиме 60% світового ринку

За підсумками 2010 року, враховуючи тенденції на зерновому ринку країни, обсяг експорту соняшникової олії з України може становити 60% світового ринку, тоді як в 2009 році він становив 54%.

 

 
Уряд звільнить ресторанний бізнес від сплати податку на прибуток на 5 років

Віце-прем`єр-міністр України Борис Колесніков заявляє, що уряд планує звільнити ресторанний бізнес від сплати податку на прибуток на 5 років для активізації його розвитку в рамках підготовки України до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

 

31 серпня 2010 в 16:44  Економіка України.  
 
До кінця року курс гривні може зміцнитися до 7,85 за долар

До кінця року курс гривні буде збережений на поточному рівні, або навіть знизиться до 7,85 грн/дол. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine Володимир Олексюк.

 

31 серпня 2010 в 16:31  Економіка України.  
 
Україна збільшила експорт чавуну на 11,2%

Україна в січні-липні 2010 року в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року збільшила експорт чавуну на 11,2%, до 866,3 тис. тонн, на 345 190 000 дол Про це заявило джерело в Кабінеті міністрів.

 

31 серпня 2010 в 16:05  Металургія.  
 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті