Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 13:28 | London, Apr 24 11:28 | New York, Apr 24 07:28
Shanghai, Apr 24 19:28 | Tokyo, Apr 24 20:28 | Sydney, Apr 24 22:28

Економіка України

RSS стрічка

 

МВФ напророчив Україні державного боргу до 40% ВВП

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує збільшення сукупного державного та гарантованого державою боргу до 40-41% ВВП України на кінець 2010 року з 32-33% на кінець 2009 року.

 

17 вересня 2010 в 16:00  Економіка України.  
 
У Азарова зізналися, що трішки набрехали про інфляцію

Уряд визнав, що в кінці 2010 року відбудеться прискорення споживчої інфляції. Заступник міністра економіки Ірина Крючкова вчора повідомила, що річна інфляція досягне 12%.

 

17 вересня 2010 в 15:00  Економіка України.  
 
МінАП ініціює встановлення мінімальних цін на свиней, молоко та шерсть

Міністерство аграрної політики пропонує Кабінету міністрів затвердити на 2011 рік мінімально допустимий рівень цін на молоко, велику рогату худобу (ВРХ), синей і шерсть.

 

 
Світовий банк хоче купити українські парникові гази

Світовий банк заявив про намір придбати частину української квоти на викиди парникових газів.

 

17 вересня 2010 в 14:00  Економіка України.  
 

Ціна на газ для України у 2011 р. буде приблизно аналогічна ціни в IV кварталі 2010 р. і складе близько 250 дол. за 1 тис. куб. м. Про це повідомив журналістам у Сочі заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв.

 

 

НАК "Нафтогаз України" буде домагатися повернення 1,7 млрд. доларів боргу компанії RosUkrEnergo, переуступленного за договором з російським "Газпромом".

 

 
Бойко ще раз відхрестився від RosUkrEnergo

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заперечує свою причетність до діяльності компанії RosUkrEnergo.

 

 
Янукович бачить дефіцит держбюджету-2010 в 5% ВВП

Президент Віктор Янукович прогнозує, що дефіцит державного бюджету в 2010 році становитиме не більш як 5% ВВП. Про це він сказав на 10 позачерговому з'їзді суддів.

16 вересня 2010 в 16:15  Економіка України.  
 
У лідери зростання промисловості вийшли Закарпаття, Волинь та Рівненщина

Найбільші темпи зростання промисловості в Україні показали три західноукраїнські області - Закарпатська, Волинська та Рівненська. Це випливає зі статистичного звіту Держкомстату України "Підсумки роботи промисловості України за січень - серпень 2010 року".

 

16 вересня 2010 в 15:45  Економіка України.  
 

НАК "Нафтогаз України" має намір спрямувати залучені кредитні кошти для розрахунків за куплений імпортний природний газ.

 

 
Зменшено прогноз експорту зерна з України

Міністерство аграрної політики України зменшило прогноз експорту зерна з України на 8% – до 12,7 млн. тонн в 2010-2011 маркетинговому році.

 

 

ДП "Львіввугілля" веде роботу з пошуку інвестора і має позитивні результати, але, на жаль, на окремих напрямках.

16 вересня 2010 в 13:30  Енергетика.  
 

Компанія "Точмаш" повідомила про підписання меморандуму про співпрацю з фінським виробником зернозбиральних комбайнів Sampo.

 

16 вересня 2010 в 12:45  Машинобудування.  
 
Чорноморський суднобудівний завод підписав протокол про наміри з аргентинською компанією ARS

Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) та аргентинська компанія Astillero Rio Santiago підписали протокол про наміри розвивати співпрацю в галузі ремонту та будівництва судів. Про це повідомляє прес-служба ЧСЗ.

 

16 вересня 2010 в 12:30  Суднобудування.  
 
Фірташ хоче спалити спірний газ в Угорщині

Дмитро Фірташ вирішив не продавати весь газ RosUkrEnergo в Україні. Його компанія Emfesz має намір до кінця наступного року побудувати в Угорщині першу чергу електростанції, газ для якої буде поставлятися з українського сховища.

 

 
Промвиробництво в Україні прискорило темпи зростання

Темпи відновлення промислового виробництва в Україні у серпні 2010 року у порівнянні з аналогічним місяцем 2009 року прискорилися до 9,2% з 6,4% у липні і 8,9% у червні. Про це ідеться у повідомленні Державний комітет статистики в середу.

 

16 вересня 2010 в 12:00  Економіка України.  
 
Уряд може обмежити експорт кукурудзи

Уряд буде обмежувати експорт не лише пшениці, але і кукурудзи. У нинішньому маркетинговому році без загрози продовольчої безпеки з України може бути експортовано лише 12,7 млн. тонн зерна.

 

 
Азаров виділив Буковині 200 мільйонів

Кабмін виділив 200 мільйонів гривень на відновлювальні роботи після паводків 22-29 червня на території Чернівецької області. Відповідне розпорядження розміщено на сайті уряду.

 

16 вересня 2010 в 11:00  Економіка України.  
 

Схема збагачення власників "РосУкрЕнерго" була узгоджена заздалегідь, ще 2009 року, до зміни влади в Україні, вважають експерти.

 

 
Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах України на рівні "В" зі "стабільним" прогнозом.

 

15 вересня 2010 в 18:45  Економіка України.  
 
Бойко знайшов нові аргументи для суду з RUE

НАК "Нафтогаз України" надала нові аргументи на судовому процесі з "РосУкрЕнерго". Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

 

 

НАК "Нафтогаз України" має намір найближчим часом, без попередження, відключити від газопостачання металургійні підприємства, які не погасили заборгованість за газ.

 

 
Підприємства ДК

Підприємства ДК "Укргазвидобування" у серпні ц.р. в порівнянні з серпнем минулого року зберегли обсяг добутого газу на рівні 1,22 млрд куб. м, повідомляє прес-служба ДК "Укргазвидобування".

 

 
Кабмін та уряд Бразилії підписали угоду про співробітництво в оборонній сфері

Кабінет міністрів України та уряд Федеративної Республіки Бразилія підписали угоду про співробітництво в оборонній сфері. Про це повідомляє Департамент преси та інформації Міністерства оборони України.

 

 
За право розробки ТЕО модернізації ГТС буде боротися 5 компаній

ЄБРР як виконавець гранту на суму 2,5 млн. євро завершив перший розширений етап оцінки переможців на право розробки техніко-економічного обгрунтування реконструкції та модернізацію ГТС з урахуванням екологічного впливу на зовнішнє середовище.

 

 
Аграрії намолотили майже 30 мільйонів тонн зерна

Україна станом на 1 вересня 2010 року зібрала 28,7 млн. тонн зерна, що на 21,4% менше, ніж на аналогічну дату 2009 року. Про це повідомляє Держкомстат.

 
Угорська Emfesz качатиме газ з українського газосховища для своєї електростанції

Угорська енергетична компанія Emfesz планує побудувати газову електростанцію потужністю 2400 Мвт в місті Нийртасс на північному-сході країни, недалеко від українського кордону.

 

 
Китаю потрібні українські авіатехнології

Україна і Китай посилюють співпрацю в галузі авіабудування. Зокрема, вчора "Антонов" заявив про плани спільної розробки нового вантажного літака в Китаї, а також про проектування регіонального ARJ 21 і модернізації транспортного Y8.

 

15 вересня 2010 в 11:15  Літакобудування.  
 
Ахметов купив за 8 гривень квоту на експорт електроенергії

НЕК "Укренерго" на аукціоні 14 вересня реалізувало ТОВ "Східенерго" і ТОВ "Пауер Трейд" 645 МВт доступу до перетину "острів Бурштинської ТЕС - європейська енергосистема" і до "молдавського" перетину за 8 гривень.

 

15 вересня 2010 в 10:30  Енергетика.  
 
Україна за 8 міс. 2010 р. збільшила видобуток вугілля на 3,2%

В Україні за січень-серпень 2010 р. видобуто 49 млн 234,2 тис. т вугілля, що на 6 млн 756,8 тис. т (на 15,9%) перевищує плановий показник і на 1 млн 549,6 тис. т (на 3,2%) - показник за аналогічний період 2009 р., за оперативними даними Міністерства вугільної промисловості.

 

 
Назарбаєв підтримав створення спільного СП з будівництва літаків

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підтримав пропозицію Президента України Віктора Януковича створити спільне українсько-казахське підприємство з будівництва літаків.

 

14 вересня 2010 в 17:00  Літакобудування.  
 
Янукович хоче відновити дослідження космосу з Назарбаєвим

Президент Віктор Янукович вважає за доцільне відновлення низки спільних з Казахстаном досліджень у космічній сфері та бачить для цього певні можливості.

 

14 вересня 2010 в 16:45  Ракетобудування.  
 
Україна готова взятися за розробку родовищ нафти і газу в Казахстані

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна готова долучитися на конкурсних засадах до розробки на території Казахстану родовищ нафти і газу.

 

 
Cadogan Petroleum придбає у компанії

Cadogan Petroleum придбає у компанії "Надра України" п'ять свердловин за $3,2 млн. у рамках врегулювання суперечки навколо Пирківської площі та Загорянського родовища в Полтавській області, повідомляє британська компанія.

 

 
Україна спільно з РФ і Казахстаном вироблятиме ядерне паливо

Україна спільно з РФ і Казахстаном вироблятиме ядерне паливо. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович в ході спільної прес-конференції з головою Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим.

 

14 вересня 2010 в 15:45  Енергетика.  
 
Київ і Астана домовилися про збільшення прокачки казахської нафти територією України

Президент України Віктор Янукович домовився з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим про збільшення прокачки казахської нафти територією України. Про це В.Янукович повідомив в ході спільної прес-конференції з казахським колегою.

 

 

ДК "Газ України" вимагає від підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) до кінця вересня повністю (стовідсотково) сплатити вартість природного газу, спожитого впродовж 2008-2010 рр.

 

14 вересня 2010 в 14:45  Енергетика.  
 
Україна відстає від графіка транзиту газу

У даний час у підземних сховищах газу (ПСГ) в Україні знаходиться близько 22 млрд. кубометрів газу.

 

 
Київ пропонує

Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко під час останніх переговорів із керівництвом російського "Газпрому" запропонував як мінімум два варіанти реалізації 12,1 млрд куб. м газу, приналежність якого компанії RosUkrEnergo (RUE) все ще оскаржується в Апеляційному суді. Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня".

 

 
Китай залучить Україну до розробки нових літаків

Китай залучить Україну до розробки нових літаків. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства "Антонов" за підсумками візиту делегації КНР на чолі з членом політбюро ЦК КПК, секретарем комітету КПК провінції Гуандун Ваном Яном.

 

14 вересня 2010 в 13:00  Літакобудування.  
 
У разі доступу

У разі доступу "Нафтогазу" до газових родовищ РФ, транспортуванням газу займатиметься "Газпром". Про це під час відео прес-конференції заявив заступник голови Держдуми Росії, президент "Російського газового товариства " Валерій Язев.

 

 
Рахункова палата бачить загрозу наповнення держбюджету-2010 через відшкодування ПДВ

Низький рівень надходження доходів і проблеми з відшкодуванням податку на додану вартість (ПДВ) ставлять виконання державного бюджету в 2010 році під загрозу зриву. Про це повідомила прес-служба Рахункової палати України.

 

13 вересня 2010 в 17:00  Економіка України.  
 
Цінам на пшеницю прогнозують нові рекорди

За прогнозами аналітиків Commerzbank AG світові ціни на пшеницю в найближчим часом можуть зрости на 17%, досягнувши рекордного значення із серпня 2008 року.

 

 
УЗА підтримала рішення Кабміну не вводити обмеження на експорт зерна

Українська зернова асоціація (УЗА) підтримує намір уряду України не вводити обмеження на експорт зерна, наголошує у своїй заяві УЗА, поширеному в понеділок. Документ підписав президент УЗА Володимир Клименко.

 

 
Ціни заважають Україні експортувати зерно в РФ

Падіння експортних цін на Україні і зростання російських закупівельних цін на зерно дозволить трейдерам почати відвантаження українського зерна в РФ, яка постраждала від рекордної посухи, прогнозує аналітична компанія ПроАгро.

 

13 вересня 2010 в 14:52  Економіка України.  
 
На Прикарпатті побудують 52 ГЕС

На Прикарпатті мають намір побудувати 52 гідроелектростанції. Про це заявив на засіданні колегії голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

13 вересня 2010 в 13:45  Енергетика.  
 
Гепрокуратура може забрати в Дерипаски алюмінієвий комбінат

Генпрокуратура України добивається повернення в держвласність найбільшого вітчизняного виробника алюмінію - Запорізького алюмінієвого комбінату (ЗАлК).

 

13 вересня 2010 в 13:00  Металургія.  
 
Україна скорочує виробництво феросплавів

У серпні 2010 року в порівнянні з липнем підприємства зменшили виробництво феросплавів на 5,7%, або на 5,6 тис. тонн, до 92,3 тис. тонн.

 

10 вересня 2010 в 17:25  Металургія.  
 
Україна влаштувала Польщі невелику газову війну

Українська влада блокує постачання законтрактованого польською національною нафтогазовою компанією PGNIG газу у німецького E. ON Ruhrgas через Україну до Польщі. Про це йдеться у рапорті PGNIG.

 

 
Азаров прогнозує економічну кризу в Україні ще на два-три роки

Прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує вихід України з економічної кризи через два-три роки. Про це він заявив сьогодні в Сімферополі на нараді з актуальних питань розвитку Автономної Републіки Крим.

 

10 вересня 2010 в 15:40  Економіка України.  
 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті