Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 04:14 | London, Apr 25 02:14 | New York, Apr 24 22:14
Shanghai, Apr 25 10:14 | Tokyo, Apr 25 11:14 | Sydney, Apr 25 13:14

Олександр Рябченко хоче продати "Укртелеком" німецькій Deutsche Telekom

Олександр Рябченко хоче продати "Укртелеком" німецькій Deutsche Telekom




14 жовтня 2010 в 10:21 - Оксана Кадай-Гриців


Олександр Рябченко хоче продати "Укртелеком" німецькій Deutsche Telekom

Голава Фонду держмайна Олександр Рябченко запропонував німецькій Deutsche Telekom знизити частку уряду Німеччини в капіталі компанії для того, щоб оператор зміг взяти участь у приватизації "Укртелекому".  



Він заявив що Deutsche Telekom - це хороший інвестор. добре щоб він взяв участь у приватизації "Укртелекому". На зауваження журналістів, що компанія не зможе взяти участь у конкурсі, тому що частка держави і держустанов у ній перевищує 25%, голова фонду заявив, що, можливо компанії варто подумати про продаж свого пакету в 17% акцій, який належить державному банку розвитку KfW до проведення конкурсу з продажу "Укртелекому".
Як вже повідомляло "Дело", оприлюднені Фондом держмайна умови відсікають від участі в ньому відразу декількох потенційних інвесторів. Так, великі іноземні телекомунікаційні компанії, частка держави або держустанов у яких перевищує 25%, до приватизації не допускаються. Це автоматично виключає можливість участі в конкурсі акціонера "Київстару" норвезькою Telenor, якій володіє держава, і німецької Deutsche Telekom, 15% акцій якої належать уряду Німеччини, а 17% - державному банку розвитку KfW. Також не можуть брати участь у конкурсі російські державні компанії, наприклад, "Ростелеком".
Учора Олександр Рябченко пояснив цей пункт умов приватизації неоднозначністю українського законодавства. За його словами, в Законі про приватизацію держмайна не вказано, чи стосується обмеження про участь у приватизаційних конкурсах державних компаній тільки держави Україна чи інших країн теж.
Приватизаційної комісією було прийнято компромісне рішення про те, що в умовах конкурсу буде прописано і України, й інші країни.
Таким чином у конкурсі не зможуть взяти участь такі крупні телекомунікаційні холдинги з держчасткою, як Deutsche Telekom, Telenor, "Ростелеком". А основними претендентами на купівлю стають українська компанія "СКМ" Ріната Ахметова і російська АФК "Система".
 

Олександр Рябченко хоче продати "Укртелеком" німецькій Deutsche Telekom


Новини Статті Аналітика
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011)
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Основні правила бізнес-презентації Основні правила бізнес-презентації Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
ФДМУ списав пакет акцій ФДМУ списав пакет акцій "Укртелекому" на рахунок "ЕСУ" Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті