Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 21:21 | London, Apr 23 19:21 | New York, Apr 23 15:21
Shanghai, Apr 24 03:21 | Tokyo, Apr 24 04:21 | Sydney, Apr 24 06:21

Заступник секретаря РНБО припускає можливість створення газового СП

Заступник секретаря РНБО припускає можливість створення газового СП




9 грудня 2010 в 12:29 - Роман Зайцев


Заступник секретаря РНБО припускає можливість створення газового СП

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, політолог Дмитро Видрін вважає, що вірогідність створення спільного підприємства (СП), до якого можуть бути внесені видобувні активи з боку ВАТ "Газпром" і транзитні з боку НАК "Нафтогаз Україна", досить висока.



Про це він заявив за підсумками конференції "Енергетичні проблеми Європи і питання російсько-українського співробітництва" у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що сама Європа буде підштовхувати Україну і Росію до створення спільного підприємства, оскільки це запорука успішного транзиту, беззаперечного виконання міжнародних законів, запорука ефективності, тому що ми один одного дуже органічно доповнюємо. Тому я вважаю, що вірогідність дуже-дуже висока", - сказав він.

У свою чергу, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив, що найбільш оптимальний час для модернізації української газотранспортної системи за участю Європейського Союзу Україні вже втратила.

"Найкращий, ідеальний, оптимальний час для реорганізації української газотранспортної системи за участю ЄС Україна втратила. Це можна було зробити два, три роки тому", - сказав він.

На думку Карасьова, існуючі зараз проблеми серед країн ЄС не дозволяють йому брати активну участь у модернізації української ГТС.

"Європейський Союз сьогодні перебуває під впливом кризи і необхідності рятувати євро, валютну зону, оберігати від можливих технологічних дефолтів південноєвропейські країни. Це сильно відволікає інтелектуальні, інвестиційні та ідеологічні сили від рішення проблеми: що робити з Україною і з українською газотранспортною системою", - зазначив він.

У той же час політолог підкреслив, що модернізація ГТС зараз вкрай необхідна, оскільки Україна у зв‘язку з введенням обхідних транзитних потужностей може стати периферійною на енергетичній карті Європи.

"Немає симетрії в зацікавленості до модернізації української ГТС з боку Росії та Європейського Союзу, тому тут якраз домінує російський інтерес", - додав Карасьов.

"Тому Україна повинна або самостійно модернізувати ГТС, або вона починає її модернізацію за участю Росії, а потім уже Євросоюз в залежності від того, як проходить модернізація у форматі Україна-Росія, приєднується до модернізації української ГТС", - резюмував політолог.

Заступник секретаря РНБО припускає можливість створення газового СП


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті