Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 08:48 | London, Apr 19 06:48 | New York, Apr 19 02:48
Shanghai, Apr 19 14:48 | Tokyo, Apr 19 15:48 | Sydney, Apr 19 17:48

Янукович і Чавес обмінялися нафтовими обіцянками

Янукович і Чавес обмінялися нафтовими обіцянками




19 жовтня 2010 в 11:15 - Роман Зайцев


Янукович і Чавес обмінялися нафтовими обіцянками

Президенти України і Венесуели Віктор Янукович і Уго Чавес у понеділок у Києві оголосили про початок нового етапу двосторонньої співпраці.  



Чавес утримався від заяв на тему боротьби з світовим імперіалізмом, зосередившись на економіці, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми домовилися, що Україна почне видобуток нафти і газу на території Венесуели. І це питання стане пріоритетним у наших взаєминах", - заявив за підсумками зустрічі український президент Віктор Янукович.

Пізніше досягнення домовленостей про видобуток Україною південноамериканських вуглеводнів підтвердив і Чавес.

Він сказав, що розглядається можливість виділення нафтогазоносної ділянки в басейні річки Оріноко. Інші деталі, а також терміни реалізації проекту названі не були.

Другий ключовою темою переговорів стала ідея використання нафтопроводу Одеса-Броди в аверсному режимі для прокачування венесуельської нафти до Білорусі у відповідності з домовленостями, досягнутими в суботу в Мінську.

Раніше українська сторона неодноразово заявляла, що аверсний режим трубопроводу можна забезпечити тільки в разі гарантії поставок понад 9 млн. тонн. Проте учора Янукович заявив, що має намір "розвернути" Одеса-Броди незалежно від обсягів прокачки.

"Не хочу говорити про обсяги, скільки привезуть. Зараз нафта перевозиться до Білорусі в цистернах, але найближчим часом ми перейдемо на її транспортування по нафтопроводу. Ми вже прийняли рішення про це - стільки й прокачаємо", - сказав він.

За словами президентів, вчорашня зустріч є лише першою сходинкою розвитку двосторонніх відносин. На переговорах вони доручили урядам обох країн створити робочу групу, якій належить вибрати пріоритетні напрями співпраці.

Обговорити ці пріоритети голови держав мають намір в ході своєї наступної зустрічі на вищому рівні, яку планується провести в Каракасі на початку 2011 року.

Янукович і Чавес обмінялися нафтовими обіцянками


Новини Статті Аналітика
Україна буде доводити Польщі вигідність Україна буде доводити Польщі вигідність "Одеса-Броди" Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
В Україні знову говорять про добудову В Україні знову говорять про добудову "Одеса-Броди" до Польщі Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Грошей на Грошей на "Одеса-Броди" у Януковича чекають від поляків "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
"Укрнафта" продала на УМВБ нафти на 1,4 млрд грн. Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Goldman Sachs підвищив прогноз ціни нафти Brent на кінець 2011 р. до 120 доларів/бар. Goldman Sachs підвищив прогноз ціни нафти Brent на кінець 2011 р. до 120 доларів/бар. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті