Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:53 | London, Apr 25 06:53 | New York, Apr 25 02:53
Shanghai, Apr 25 14:53 | Tokyo, Apr 25 15:53 | Sydney, Apr 25 17:53

Янукович хоче казахської нафти

Янукович хоче казахської нафти




14 жовтня 2010 в 13:20 - Роман Зайцев


Янукович хоче казахської нафти

Президент Віктор Янукович доручив вжити заходів щодо відновлення транзиту казахстанської нафти територією України.  



Відповідне доручення президент дав міністру палива і енергетики Юрію Бойку та керівнику "Нафтогазу" Євгену Бакуліну з метою забезпечення реалізації домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

В дорученні зазначається, що транзит має скласти до 8 млн. тонн на рік (починаючи з 2011 року), повідомляє прес-служба президента.

До 30 грудня Бойко, Бакулін та міністр промислової політики Дмитро Колєсніков повинні подати до Кабміну конкретні пропозиції щодо можливості участі українських підприємств у розробці родовищ нафти і газу на території Казахстану.

Також до 30 грудня Бойку, Бакуліну та міністру закордонних справ Костянтину Грищенку доручено завершити переговорний процес щодо участі казахстанських підприємств у будівництві терміналу з перевалки скрапленого газу в українському порту та подати до уряду конкретні пропозиції.

Крім того, у першому півріччі 2011 року Бойко, Грищенко та голова Держкомітету ядерного регулювання Олена Миколайчик мають розробити тристоронній план співробітництва (спільно з Росією) щодо видобування урану та виробництва ядерного палива (уранових таблеток) для атомних електростанцій.

У той же період Бойку, Колєснікову, Бакуліну та Грищенку доручено вивчити можливості залучення українських підприємств до будівництва в Казахстані теплових електростанцій та Балхашської атомної електростанції, а також реконструкції Екібастузької ГРЕС-1, ГРЕС-2.

Ті ж посадовці вже у грудні 2010 року мають підготувати та надати казахстанській стороні обґрунтовані пропозиції щодо участі Казахстану в спорудженні нафтопереробного заводу в Україні.

Міністрів зобов‘язали також протягом цього та наступного років забезпечити виконання плану дій Україна-Казахстан на 2010-2011 роки та протоколу про внесення змін та доповнень до нього.

До 20 грудня урядовці мають опрацювати питання можливої участі українських підприємств у реалізації Стратегічного плану розвитку Казахстану до 2020 року та Державної програми з форсованого індустріально-інноваційного розвитку до 2014 року.

Янукович хоче казахської нафти


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті