Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 00:11 | London, Apr 24 22:11 | New York, Apr 24 18:11
Shanghai, Apr 25 06:11 | Tokyo, Apr 25 07:11 | Sydney, Apr 25 09:11

Янукович хоче до Євро-Азiйського нафтотранспортного коридору

Янукович хоче до Євро-Азiйського нафтотранспортного коридору




28 квітня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


Янукович хоче до Євро-Азiйського нафтотранспортного коридору

Україна зацiкавлена в активнiй участi у проектi Євро-Азiйського нафтотранспортного коридору.



Про це заявив президент Вiктор Янукович в iнтерв‘ю азербайджанському iнформацiйному агентству "Тренд", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Україна також зацікавлена в активнiй участi у цьому проектi, зокрема шляхом надання транзитних послуг. Стосовно європейських споживачiв, то вони отримають найкоротший, а тому й економiчно вигiдний шлях доставки каспiйської нафти для завантаження своїх нафтопереробних потужностей", - сказав він.

Зокрема, український президент наголосив, що в сiчнi 2011 року пiд час Всесвiтнього економiчного форуму в Давосi Україна уклала двостороннi угоди у сферi транспортування нафти i поставок скрапленого природного газу, якi, за його словами, створюють необхiдну основу для подальшого розвитку спiвробiтництва.

Також Янукович нагадав, що вже пiвтора року Азербайджан здiйснює постачання нафти для переробки на Кременчуцький нафтопереробний завод, i планується збiльшення цих постачань.

За його словами, Україна розпочала транзит азербайджанської нафти трубопроводом "Одеса-Броди" для бiлоруських споживачiв.

"При цьому зазначу, що регулярнi поставки каспiйської нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" в аверсному режимi не лише пiдвищують рiвень завантаженостi нафтотранспортної системи, а й змiцнюють енергетичну безпеку регiону i Європи загалом, пiдтверджуючи роль України як надiйної країни-транзитера", - наголосив Янукович.

На думку глави української держави, в умовах, коли свiтовi цiни на нафту неухильно пiдвищуються, Європа по-новому може розглядати проект ЄАНТК.

Янукович наголосив, що вже 2011 року до чинних контрактiв на транзит 4 млн. тонн азербайджанської нафти до Бiлорусi Україна може додати транзит як мiнiмум 3 млн. тонн на європейськi нафтопереробнi заводи.

"Зокрема, ми плануємо предметно обговорити з Польщею питання транспортування каспiйської нафти в напрямку Словаччини, Чехiї, Угорщини та iнших споживачiв Центральної та Схiдної Європи в рамках першого етапу реалiзацiї проекту ЄАНТК", - сказав Янукович.

Янукович хоче до Євро-Азiйського нафтотранспортного коридору


Новини Статті Аналітика
Янукович виключив можливість членства України в НАТО Янукович виключив можливість членства України в НАТО Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Президент України виключає можливість злиття Президент України виключає можливість злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
"Укрнафта" продала на УМВБ нафти на 1,4 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті