Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:38 | London, Apr 25 21:38 | New York, Apr 25 17:38
Shanghai, Apr 26 05:38 | Tokyo, Apr 26 06:38 | Sydney, Apr 26 08:38

Українська ГТС може бути повністю модернізована самостійно

Українська ГТС може бути повністю модернізована самостійно




6 грудня 2010 в 11:17 - Ілона Чіркова


Українська ГТС може бути повністю модернізована самостійно

За рахунок зростання обсягів прокачування, а також економії Укртрансгаз вклав у підвищення ефективності роботи системи близько $200 млн.



Також планується витратити на ці цілі в наступному році ще більш ніж $300 млн., пише газета КоммерсантЪ-Украина в статті Приняли на свой счет.

Як заявили Коммерсанту в прес-службі дочірнього підприємства Нафтогазу - Укртрансгазі (УТГ), за підсумками року інвестиції в модернізацію української ГТС складуть 1,7 млрд. грн. - удвічі більше, ніж роком раніше. Кошти були витрачені на переоснащення газопроводів і заміну приводу компресорних станцій з газового на електричний. Використання електроприводу дозволить тільки до кінця нинішнього року заощадити 500 млн. кубометрів газу, або 150 млн. грн. Як скказав старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Сакви, те, що почав робити Укртрансгаз, відповідає світовій тенденції. Фактично в усіх розвинених країнах світу ГТС використовують електроенергію. Це набагато ефективніше.

Ще більш масштабні інвестиції УТГ запланував на наступний рік, розповіли виданню в прес-службі компанії. У 2011 році в оновлення буде вкладено 3,1 млрд. грн. З них 1,22 млрд. грн. піде на модернізацію магістральних газопроводів і станцій, ще 1,5 млрд грн - на реконструкцію компресорних станцій і 200 млн грн - на модернізацію підземних газосховищ (ПСГ).

Голова East European Gas Analysis Михайло Корчемкін зазначає, що в УТГ є можливість у найближчі п‘ять-сім років вкладати по $200-300 млн. і модернізувати українську ГТС самостійно.

У цих умовах, на думку члена комітету Верховної ради з ПЕК Сергія Пашинського, Україна зможе впоратися з модернізацією ГТС як без європейської фінансової допомоги, так і без передачі активів в СП з російським Газпромом.

Українська ГТС може бути повністю модернізована самостійно


Новини Статті Аналітика
Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Розвиток інноваційної інфраструктури рибних господарств Херсонської області Розвиток інноваційної інфраструктури рибних господарств Херсонської області Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ЄБРР готовий дати мільярд на модернізацію ГТС ЄБРР готовий дати мільярд на модернізацію ГТС Першочергові завдання розвитку інноваційної діяльності в Україні Першочергові завдання розвитку інноваційної діяльності в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Укрзалізниця за січень-квітень модернізувала понад 116 км колії Укрзалізниця за січень-квітень модернізувала понад 116 км колії Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Перший етап модернізації ГТС почнеться літом 2011 року Перший етап модернізації ГТС почнеться літом 2011 року Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Єврокомісія та Україна планують розпочати модернізацію ГТС Єврокомісія та Україна планують розпочати модернізацію ГТС Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті