Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 07:12 | London, Apr 19 05:12 | New York, Apr 19 01:12
Shanghai, Apr 19 13:12 | Tokyo, Apr 19 14:12 | Sydney, Apr 19 16:12

Україні обіцяють козир у переговорах з "Газпромом"

Україні обіцяють козир у переговорах з "Газпромом"
Рейтинг: 0
Голосів: 0




10 листопада 2010 в 16:50 - Роман Зайцев


Україні обіцяють козир у переговорах з "Газпромом"

Проект азербайджансько-грузинсько-румунського інтерконнектора (AGRI), який передбачає поставку азербайджанського скрапленого газу через Грузію та Чорне море до Румунії, може стати одним з найбільш перспективних маршрутів постачання газу з Каспійського регіону до Європи.  



Про це заявив провідний експерт з питань Євразії The Heritage Foundation і член експертної ради Trend Аріель Коен, повідомляє ua-energy.

"Сьогодні AGRI може стати одним з найбільш перспективних маршрутів для постачань газу з Каспійського регіону до Європи", - сказав він в інтерв‘ю Caucasus Times.

"Очевидно, що цей проект буде здійснюватися швидше, ніж проект газопроводу "Набукко", який є пріоритетним для Європи", - додав він.

Коен відзначив, що президент Азербайджану Ільхам Алієв, Президент Грузії Михайло Саакашвілі, президент Румунії Траян Басеску і прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан дали новий імпульс проекту в Баку, бо три президенти розраховують на зріджений природний газ.

"Високий рівень уваги до проекту дає привід думати, що нова ідея скоро призведе до залучення інших держав", - сказав Коен.

Він сказав, що підписавши заяву про початок роботи над проектом AGRI, Європа отримала деякі гарантії енергетичної безпеки.

В даний час багато експертів вважають, що AGRI є кращим рішенням для досягнення енергетичної безпеки ЄС.

Варто також відзначити, що Туркменістан також має намір поставляти природний газ через Каспійське море, через Азербайджан до Європи.

Коен нагадав, що український міністр палива та енергетики Юрій Бойко висловив зацікавленість в проекті AGRI і висловив готовність України купувати 10 млрд куб. м азербайджанського зрідженого природного газу на рік після завершення будівництва терміналу зрідженого газу в Одесі.

За словами Коена, готовність України взяти участь у проекті AGRI і будівництво терміналу посилає недвозначний сигнал "Газпрому", що Київ має альтернативний вибір.

"У майбутньому AGRI може стати козирем України в переговорах з "Газпромом" про ціну на газ", - підкреслив Коен.

За словами експерта, після того, як проект AGRI почине працювати, азербайджанські енергоресурси вийдуть на європейський ринок, особливо в Центральній і Східній Європі та на Балканах.

І в довгостроковій перспективі, за його словами, після появи єдиної європейської газової мережі, Баку буде мати доступ до активів в Західній Європі, що буде значним геополітичним досягненням для Азербайджану і його партнерів у цьому проекті.

Україні обіцяють козир у переговорах з "Газпромом"


Новини Статті Аналітика
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Україна закачала у сховища 13 млрд. кубометрів газу Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті