Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:54 | London, Apr 25 20:54 | New York, Apr 25 16:54
Shanghai, Apr 26 04:54 | Tokyo, Apr 26 05:54 | Sydney, Apr 26 07:54

Цього року газ подорожчає ще на 30%

Цього року газ подорожчає ще на 30%
Рейтинг: 0
Голосів: 0




3 березня 2011 в 13:35 - Роман Зайцев


Цього року газ подорожчає ще на 30%

Підвищення цін на газ для населення в 2011 році становитиме 30%, а комунальних тарифів - 62%. При цьому процес їх підвищення пройде в два етапи.



Це випливає з положень проекту Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року, який є в розпорядженні DT.UA.

Зокрема, уряд і МВФ домовилися, що ціни на газ для населення в 2011 році будуть підвищені на 30% - замість 50%, як планувалося раніше; шляхом коригування ціни на газ як товар, а саме підвищення буде проходити в два етапи: на 20% до 15 квітня, і ще на 10% з 1 липня 2011 року.

Окрім того, цього року уряд зобов‘язується підвищити тарифи на комунальні послуги в цілому на 62%.

Їх зростання також заплановано в два етапи - двічі по 26% до 15 квітня і з 1 жовтня 2011 року.

"В якості попереднього заходу, відповідно до наших зобов‘язань за цією програмою, ми приймемо, а НКРЕ видасть необхідні інструкції щодо відповідного підвищення", - йдеться в тексті меморандуму.

Також уряд обіцяє прив‘язати встановлені тарифи до квадратного метражу квартир/будинків і автоматично їх коригувати у тій же пропорції, що і тарифи для квартир/будинків, що обладнані лічильниками.

Крім того уряд пообіцяв МВФ, що будуть "поширені повноваження національного органу регулювання ринку комунальних послуг зі встановлення тарифів на опалення на менше 90% ТЕЦ і підприємств, що виробляють теплову енергію, з точки зору кінцевого споживання".

Нагадаємо, що підвищення цін на газ для населення з 1 квітня на 50% було спочатку передбачено Меморандумом між Україною і МВФ, що було підписано в липні 2010 року.

Перше підвищення на 50% відпускних цін на природний газ для населення і ціни газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення. відбулося ще 1 серпня минулого року.

Однак за черговоог перегляду положень меморандуму прем‘єр-міністр Микола Азаров заявив, що його уряд переконав МВФ в відсутності нагальної необхідності підвищувати ціни на газ для населення "шоковим способом" - на 50% і одномоментно.

Таким чином, повідомив Азаров, МВФ погодився на поступове підвищення цін на газ і комунальні тарифи.

Цього року газ подорожчає ще на 30%


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті