Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:33 | London, Apr 25 14:33 | New York, Apr 25 10:33
Shanghai, Apr 25 22:33 | Tokyo, Apr 25 23:33 | Sydney, Apr 26 01:33

Ціна газу для України може знову зрости

Ціна газу для України може знову зрости
Рейтинг: 0
Голосів: 0




13 січня 2011 в 11:01 - Роман Зайцев


Ціна газу для України може знову зрости

Ціна природного газу, що поставляється в Україну російським ВАТ "Газпром", у II-III кварталах 2011 року може зрости на 6,1% - до 280 доларів за тисячу кубометрів порівняно з 264 доларів за тисячу кубометрів у I кварталі 2011 року.



Про це заявив колишній уповноважений президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "УНІАН".

"Я прогнозую, що в II-III кварталах ціна, напевно, буде вище - десь 280 доларів і, може, дещо вище", - сказав він.

Також експерт додав, що контракти на поставку газу до України необхідно переглядати, і назвав помилковою позицію Кабінету міністрів, який хоче змінити тільки формулу формування ціни, а не контракти.

"Думаю, помилковою є позиція уряду переглянути тільки формулу - необхідно переглядати докорінно... враховувати всі нюанси і будувати новий формат взаємодії", - додав експерт.

Як повідомлялося, згідно з підписаними у січні 2009 року російсько-українськими газовими контрактами на період до 2020 року, ціна імпорту російського газу розраховується за формулою, що враховує зміну цін на мазут і газойль.

У першому кварталі 2010 року ціна російського газу, що імпортується, зросла до 305,68 доларів за тисячу кубометрів порівняно з 208,12 доларів за тисячу кубометрів у четвертому кварталі 2009 року.

Завдяки підписаним у квітні 2010 року харківським угодам, у другому кварталі 2010 року ціна газу, що імпортується НАК "Нафтогаз України", за даними Міністерства економіки, знизилася до 232,86 доларів за тисячу кубометрів, у третьому вона становила 248,72 доларів за тисячу кубометрів, у четвертому - 252,11 доларів за тисячу кубометрів.

У першому кварталі 2011 року ціна газу, що імпортується в Україну, становитиме 264 доларів за тисячу кубометрів.

У той же час у законі про державний бюджет на 2011 рік середня ціна природного газу, що імпортується, прогнозується на рівні 269 доларів за тисячу кубометрів.

Ціна газу для України може знову зрости


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд українських ринків за 14.02.2011.  Укрнафта тягне ринки вгору Огляд українських ринків за 14.02.2011. Укрнафта тягне ринки вгору
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті