Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:33 | London, Apr 25 15:33 | New York, Apr 25 11:33
Shanghai, Apr 25 23:33 | Tokyo, Apr 26 00:33 | Sydney, Apr 26 02:33

Тігіпко стверджує, що Українською ГТС мають керувати компанії з ЄС і Газпром



24 лютого 2011 в 16:42 - Ілона Чіркова


Тігіпко стверджує, що Українською ГТС мають керувати компанії з ЄС і Газпром

Україні необхідно прискорити процес створення незалежної компанії з управління газотранспортною системою і почати її акціонування за участю Євросоюзу та Росії.



Так віце-прем‘єр-міністр - міністр соціальної політики України, голова партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко прокоментував повідомлення енергокомпанії British Petroleum про те, що вартість спорудження газопроводу Nabucco з Центральної Азії до Європи зросла за останні роки з 7,9 до 14 млрд. євро.

Тігіпко вважає, що Євросоюз планує вкласти величезні кошти у будівництво труби, яка ніколи себе не окупить - тим більше з урахуванням зростання дестабілізації Близького Сходу.

Він також додав, що Росія планує ще більше вкласти у "Південний потік". Все це не має сенсу в порівнянні з інвестиціями в розвиток української ГТС.

Як повідомляє прес-служба віце-прем‘єра, він також нагадав, що з моменту усунення політичних протиріч між Києвом і Москвою Європа забула про те, що таке загроза "газової війни".

Віце-прем‘єр заявив, що цієї зими ніхто навіть не обговорював ризики зриву поставок палива європейським споживачам. Просувати в цій ситуації альтернативні проекти значить переслідувати політичні, геополітичні, які завгодно інші, але тільки не економічні цілі.

При цьому, на його думку, Україні не варто затягувати зі створенням акціонерної компанії з управління ГТС, власниками пакетів, в якій стали би "Газпром" і європейські енергетичні концерни.

Тігіпко підкреслив, що світова кон‘юнктура сприяє нам і робить обхідні трубопроводи нерентабельними, але без забезпечення прямого доступу Росії і ЄС до управління ГТС ці проекти можуть стати реальністю, здатною підірвати стратегічні позиції України.

Тігіпко стверджує, що Українською ГТС мають керувати компанії з ЄС і Газпром


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті